Σε θετικά εδάφη κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μετά τη βουτιά στις 998,29 μονάδες, βρίσκει στηρίξεις έναντι της διεθνούς αναταραχής που προκάλεσαν οι όροι της εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS, ειδικά για τους ομολογιούχους. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,01% στις 1.020,99 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 18 εκατ. ευρώ.

Αν και βρέθηκε για λίγο στο -2,15% και στις 998 μονάδες, με τις τράπεζες να πέφτουν έως και 4,67%, το ΧΑ βγάζει άμυνες ώστε να μη χάσει τα τετραψήφια επίπεδα. Σε αυτό βοηθά και η βελτίωση, αλλά όχι αλλαγή, του κλίματος στις διεθνείς αγορές, επιβεβαιώνοντας ότι η αγορά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις επί ελβετικού εδάφους και τις προεκτάσεις του deal Credit Suisse – UBS.

Σε χαμηλά επίπεδα η εμπιστοσύνη

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμπιστοσύνη είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με τις αγορά να αναζητούν επί της ουσίας την οντότητα εκείνη που είναι πιο εκτεθειμένη στα ομόλογα της ελβετικής τράπεζας και το κατά πόσο η ολική απομείωση των χρεογράφων οδηγήσει σε ένα ντόμινο καταρρεύσεων συμπαρασύροντας τον δυτικό κόσμο σε μια νέα κρίση. Υπενθυμίζεται εδώ ότι στο επίκεντρο είναι τα ομόλογα ΑΤ1, με τις ελληνικές τράπεζες να έχουν εκδώσει παρόμοιους τίτλους 4-4,5 δισ. στο πλαίσιο των υποχρεώσεων MREL.

Σε επίπεδο τίτλων, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Motor Oil, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Aegean, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Σαράντης, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Εθνική, Τιτάν και Ελληνικά Πετρέλαια. Από την άλλη, θετικά κινούνται οι Autohellas, Μυτιληναίο, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Quest, Jumbo, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Λάμδα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών