Στάση εργασίας προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΡΑΕ, κατά την ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι αιχμές άφησε -πριν από λίγες μέρες- στη Βουλή ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για το νέο μοντέλο Ρυθμιστικής Αρχής που επιχειρεί να χτίσει η κυβέρνηση με τη μεταφορά στη ΡΑΕ των αρμοδιοτήτων του νερού και των αποβλήτων.

Σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δημοσίευσε το in.gr, και λίγες μέρες μετά ο αναπληρωτής καθηγητής Αθανάσιος Δαγούμας ήρθε να προσθέσει και άλλα ερωτήματα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της νέας υπερ-Αρχής.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «Ο Σύλλογος Εργαζομένων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Έκτακτη Γενική Συνέλευσή του αποφάσισε την προκήρυξη στάσης εργασίας από τις 12μμ έως τη λήξη του ωραρίου, καθώς και την παράσταση έξω από τη Βουλή στις 12:30μμ κατά την ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος».

ΡΑΕ: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι

Πλήγμα

Ακόμη, αναφέρει ότι «Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο θα επιφέρει πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΡΑΕ και ταυτόχρονα θα οδηγήσει στην πλήρη αποδυνάμωσή της καθώς σε αυτό δεν υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση της ήδη τραγικά υποστελεχωμένης Αρχής με προσωπικό.

Σημειώνεται πως μόνο το 22% των οργανικών θέσεων της ΡΑΕ καλύπτεται από μόνιμους υπαλλήλους ενώ η ανάθεση νέων, διευρυμένων αρμοδιοτήτων στην Αρχή που αφορούν στους κλάδους των υδάτων και των αποβλήτων, δημιουργεί αυξημένες εργασιακές ανάγκες».

Και καταλήγει: «Διεκδικούμε, μεταξύ άλλων:

· πρόβλεψη επαρκών θέσεων εργασίας,

· διατήρηση των προβλεπόμενων θέσεων εργασίας στον κλάδο της ενέργειας, και

· θέσπιση ειδικής πρόσθετης αμοιβής/αποζημίωσης για όλο το προσωπικό της ΡΑΕ ανεξαρτήτως της θέσης, σχέσης ή σύμβασης εργασίας του.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια