Tην αντίθεσή τους με την πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας «Ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου» διατύπωσαν οι συμβολαιογράφοι.

Η γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών -Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσων, του μεγαλύτερου της χώρας αποφάσισε την πλήρη αποχή από την χρήση της πλατφόρμας και την αναστολή της πιλοτικής λειτουργίας μέχρι την επίλυση σωρείας αιτημάτων.

Πώς λειτουργεί ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου – Τι αλλάζει στις μεταβιβάσεις

Οι συμβολαιογράφοι εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για την σκοπιμότητα της εφαρμογής αυτής και αμφισβητούν ότι εξυπηρετεί και υποστηρίζει συμβολαιογράφους και πολίτες. Τονίζουν ότι επιχειρείται μεταφορά της έγχαρτης γραφειοκρατίας σε ηλεκτρονικό περιβάλλον, γεγονός που προσθέτει επί πλέον φροντίδες και ευθύνες σε ένα κλάδο που κυριολεκτικά στενάζει κάτω από το βάρος της συνεχιζόμενης πολυνομίας, της κακής νομοθέτησης και της έλλειψης μέτρων για την απλούστευση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων.

Ζητούν μάλιστα η Πολιτεία να ακούσει τις προτάσεις του κλάδου που διαχειρίζεται έναν βασικό για την εθνική οικονομία τομέα, όπως τα ακίνητα και προειδοποιούν με αποχή από τα καθήκοντά τους μετά το Πάσχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα