Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στις αμυντικές δαπάνες σε ποσοστό ΑΕΠ, ξεπερνώντας το 2022 ακόμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έκθεση για το 2022, η χώρα μας δαπάνησε για την άμυνά της ποσοστό επί του ΑΕΠ 3,54%, ενώ οι ΗΠΑ 3,46%.

Σουηδία: Απογοήτευση που δεν πήρε το «πράσινο φως» της Άγκυρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Παράλληλα, οι δαπάνες για εξοπλισμό αντιπροσωπεύουν το 45,3% των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας, που είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά την Ουγγαρία (48%).

Ζητούν ίδιες ή και μεγαλύτερες δαπάνες

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το 78% των Ελλήνων θέλει οι αμυντικές δαπάνες να παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα ή να αυξηθούν.

Τέλος, ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα της ετήσιας έκθεσης του ΝΑΤΟ, που αφορά και στη χώρα μας, είναι πως το 64% των Ελλήνων θα ψήφιζε για την παραμονή της χώρας στο ΝΑΤΟ, ενώ το 22% θα ψήφιζε για να αποχωρήσει η Ελλάδα από την Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αρχίζει τώρα το σκληρό παζάρι για τους επιτρόπους
Επικαιρότητα |

Αρχίζει το σκληρό παζάρι για τους επιτρόπους στην Κομισιόν - Ποια πόστα «κοιτάζει» η Αθήνα

Ξεκινάνε οι ζυμώσεις στην Κομισιόν μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και της επανεκλεγείσας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τα χαρτοφυλάκια της επόμενης Επιτροπής