
Στην επιβεβαίωση των συνομιλιών της με την Thrivest Holding Ltd , συμφερόντων Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη, Α. Εξάρχου στην αύξηση κεφαλαίου της προχώρησε η Attica Bank, μέσω επίσημης ανακοίνωσής της.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (εφεξής η «Τράπεζα»), σε συνέχεια των από 18-01-2023, 26-01-2023 και 03-02-2023 ανακοινώσεων της καθώς και των εταιρικών ανακοινώσεων της που αφορούν την εγκριθείσα και υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της και το εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο που διέπει την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων κοινών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό, κατόπιν και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι βρίσκεται σε συνεχείς και προχωρημένες συνομιλίες μεταξύ των βασικών μετόχων της και της εταιρείας Thrivest Holding Ltd. Η Τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει στο πλαίσιο αυτό».
Τέλος στο θρίλερ
Πρόκειται για μία εξέλιξη που βάζει τέλος στο θρίλερ της επιχειρούμενης κεφαλαιακής ενίσχυσης της μη συστημικής τράπεζας, η οποία θα επιτρέψει την εξυγίανση του ισολογισμού της και την συγχώνευσή της σε δεύτερο χρόνο με την Παγκρήτια Τράπεζα, η οποία ελέγχεται επίσης από τη Thrivest.
Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί ο πέμπτος ισχυρός πόλος στην εγχώρια τραπεζική αγορά με ενεργητικό της τάξης των 8 δισ. ευρώ και πανελλαδική παρουσία.
Attica Bank: Πρόσθετες προβλέψεις 300 εκατ. ευρώ για τα NPEs
Τραπεζικές πηγές που έχουν εικόνα των τελευταίων εξελίξεων, κάνουν λόγο για καταρχήν συναντίληψη ως προς τον οδικό χάρτη μετασχηματισμού της Attica Bank, μεταξύ των σημερινών μετόχων, Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) – ΤΜΕΔΕ και του ενδιαφερόμενου επενδυτή, της Thrivest.
Η συμφωνία, κατά τους ίδιους κύκλους, προβλέπει την είσοδο με σημαντικό ποσό ως ιδιώτη επενδυτή της τελευταίας στην αύξηση κεφαλαίου των 490 εκατ. ευρώ που θα ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου.
Πηγές από την Thrivest υπογραμμίζουν την ισχυρή πεποίθησή τους ότι η διαδικασία που καταρχήν συμφωνήθηκε, δημιουργεί θετικές προοπτικές, τόσο για την ίδια την τράπεζα, όσο και για τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πόλου στο μέλλον.
Το χρονοδιάγραμμα
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου της Attica Bank, τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων κοινών μετοχών με το δικαίωμα προτίμησης ορίστηκε η 24η Μαρτίου.
- Ως ημερομηνία καταγραφής δικαιούχων (record date) έχει οριστεί η 28.03.2023.
- Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης ορίστηκε η 27.03.2023.
- Από την ημερομηνία αποκοπής, οι υφιστάμενες μετοχές έκδοσης της Τράπεζας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση.
- Η ημερομηνία έναρξης της περιόδου διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης είναι η 30.03.2023, ενώ ως ημερομηνία λήξης της περιόδου διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης έχει οριστεί η 19.04.2023.
- Ως ημερομηνίας λήξης της περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης η 24.04.2023.
- Στις 25 Απριλίου θα γίνουν η κατανομή και διάθεση αδιάθετων νέων κοινών μετοχών, στις 26/4 η ανακοίνωση για την κάλυψη της ΑΜΚ, στις 27/4 η έγκριση του ΧΑ για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των Νέων Κοινών Μετοχών και στις 28 Απριλίου η έναρξη της διαπραγμάτευσής τους.


Latest News
![ΙΟΒΕ: Ποιες επιχειρήσεις καταβάλουν τα περισσότερα για την αναπαραγωγή μουσικής [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/03/music-600x400.jpeg)
Ο χάρτης της απόδοσης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων ανά επιχειρηματικό κλάδο [γραφήματα]
Ποιος κλάδος αναδεικνύεται «πρωταθλητής» στην απόδοση των πνευματικών δικαιωμάτων. Ενδελεχής έρευνα του ΙΟΒΕ

Ποιος είναι ο επικεφαλής του YouTube που θέλει να «κυριαρχήσει» της τηλεόρασης
Τα έσοδα από τη διαφημιστική πίτα υποχωρούν για τρία διαδοχικά τρίμηνα, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν

Η μεγάλη μετακόμιση των big4 της ελληνικής βιομηχανίας
Γιατί μετέφεραν εκτός Ελλάδας την έδρα τους Coca Cola HBC, Viohalco, Τιτάν και ΦΑΓΕ

ΦΑΓΕ: Απέλυσε το 1/5 του προσωπικού της στην Ελλάδα σε μια εξαετία
Στα 163 εκατ. ευρώ ο τζίρος της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα το 2022, αυξημένος κατά 6% - Ζημιές 3,2 εκατ. ευρώ

Την διανομή μερίσματος 0,038 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε η Mediterra
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας

Mytilineos: Τη διανομή μερίσματος 1,2 ευρώ ανα μετοχή ενέκρινε η Γενική Συνέλευση
Ως ημερομηνίες αποκοπής και προσδιορισμού δικαιούχων του μερίσματος εγκρίθηκαν η 27η Ιουνίου και η 28η Ιουνίου 2023 αντίστοιχα - Ο κ. Χρήστος Γαβαλάς εξελέγη μέλος του ΔΣ

Λεβεντέρης: Πώληση ακινήτου στον Πειραιά – Στο 1,3 εκατ. ευρώ το τίμημα
Μέρος του τιμήματος αξιοποιήθηκε για την εξόφληση ρυθμισμένων υποχρεώσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ

Με πυξίδα τη βιώσιμη ανάπτυξη η ΔΕΗ επενδύει σε ένα πράσινο, καλύτερο μέλλον
Προσφέρει στους καταναλωτές νέα πράσινα προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας

Η Amazon ετοιμάζεται να μπει... σφήνα στις εταιρείες τηλεπικοινωνίας
Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου βρίσκεται σε συζητήσεις με παρόχους ασύρματων δικτύων

«Θα διατηρήσουμε το ποσοστό μας στην ΕΨΑ» λέει η οικογένεια Σεπετά
«Θα διατηρήσουμε τη θέση μας και θα παραμείνουμε στο επενδυτικό σχήμα», λέει η οικογένεια Σεπετά που κατέχει το 25% της ΕΨΑ, καλωσορίζοντας τον νέο ιδιοκτήτη SMERC