
Αυξήθηκαν κι άλλο οι τιμές των διαμερισμάτων κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022.
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το δ΄ τρίμηνο του 2022, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των τιμών των διαμερισμάτων για το σύνολο της χώρας διαμορφώθηκε στο 12,2%.
Με βάση την παλαιότητα ακινήτου, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των τιμών των νέων διαμερισμάτων διαμορφώθηκε στο 12,1% και των παλαιών στο 12,2%.
Με βάση τη γεωγραφική θέση, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των τιμών των διαμερισμάτων διαμορφώθηκε σε 15,2% στην Αθήνα, 14,5% στη Θεσσαλονίκη, 10,3% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 6,3% στις λοιπές περιοχές της χώρας.
Τα στοιχεία
Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, εκτιμάται ότι το δ΄ τρίμηνο του 2022 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 12,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, ενώ για το 2022 οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 11,1%, έναντι αύξησης 7,6% το 2021.
Πιο αναλυτικά, η αύξηση των τιμών το δ΄ τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 ήταν 12,1% για τα νέα διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 12,2% για τα παλαιά, δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών. Για το 2022, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών για τα νέα διαμερίσματα ήταν 11,8%, έναντι αύξησης 8,2% το 2021, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης για τα παλαιά διαμερίσματα ήταν 10,5%, έναντι αύξησης 7,2% το 2021.

Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων το δ΄ τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 ήταν 15,2% στην Αθήνα, 14,5% στη Θεσσαλονίκη, 10,3% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 6,3% στις λοιπές περιοχές της χώρας. Για το σύνολο του 2022, η αύξηση των τιμών στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2021 ήταν 13,0%, 11,8%, 10,0% και 7,4% αντίστοιχα. Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το δ΄ τρίμηνο του 2022 οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 13,0% σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2021, ενώ για το 2022 η μέση ετήσια αύξηση διαμορφώθηκε στο 11,5%.


Latest News

«Σπίτι μου» ούτε για... δείγμα: Ανύπαρκτα τα ακίνητα που πληρούν τις προϋποθέσεις
Μόλις 1 στους 10 ενδιαφερόμενους έχει βρει κατοικία

Ποια πόλη έχει τα ακριβότερα ακίνητα στην Ασία [πίνακας]
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε 45 πόλεις και 9 χώρες στην ευρύτερη πόλη της Ασίας – Ειρηνικού

ΕΕΤΤ: Αναζητά κτήριο για αγορά για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της
Η απόκτηση θα γίνει μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού και το τίμημα ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ

Στο «σφυρί» το Studio Alfa - Από τις χολιγουντιανές παραγωγές στη δίνη των πλειστηριασμών
Πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική μονάδα στην Ελλάδα

Πιο εύκολες οι μεταβιβάσεις ακινήτων – Τι αλλάζει από σήμερα
Νέα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ για όσους πωλούν ακίνητα, έρχεται και η αυτόματη συμπλήρωση του Ε9

Ερχονται τα νέα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ - Τι αλλάζει στις μεταβιβάσεις ακινήτων
Τι ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
![Ενοίκια: Πόσο κοστίζουν τα εμπορικά μισθώματα σε Ευρώπη και Ελλάδα [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/ot_emporikoi_dromoi-600x352.png)
Δρόμοι... χρυσάφι - Πόσο κοστίζουν τα ενοίκια σε περιζήτητες εμπορικές πιάτσες [πίνακας]
Αποκαλυπτική έρευνα για τα ενοίκια σε κεντρικούς δρόμους

Πώς τελειώνουν οι ουρές στις πολεοδομίες – Tα μεγάλα ψηφιακά projects των 121 εκατ. ευρώ
Και έργο 3D απεικόνισης των αυθαιρέτων για να καταγράφονται το υψόμετρο οροφής, το είδος οροφής και η κατηγορία κάλυψης

Τα σπάει το πρόγραμμα «Σπίτι μου» - Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις αιτήσεις
Παραδείγματα χρηματοδότησης

Αγώνας δρόμου για τους δασικούς χάρτες – Πώς και πότε ξεμπλοκάρουν 340.000 ακίνητα
Τι δηλώνει στον ΟΤ ο γεν. γραμματέας Δασών