Σε αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS μέσα σε διάστημα ενός μήνα έχουν επιδοθεί οι ελβετικές αρχές, με στόχο η νέα υπερ-τράπεζα που θα δημιουργηθεί να διατηρήσει τους πελάτες αλλά και τους υπαλλήλους της Credit Suisse.

Credit Suisse: Οι κάτοχοι ομολόγων ΑΤ1 ετοιμάζουν αγωγές για τις τεράστιες απώλειες

Ωστόσο, σύμφωνα με μη κατονομαζόμενες πηγές που επικαλείται το Reuters, η διαδικασία αυτή θα μπορούσε στην πραγματικότητα να διαρκέσει πολύ περισσότερο – ακόμα και μήνες – καθώς η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές δεκάδων χωρών.

Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες

«Η UBS έχει δεσμευτεί πλήρως για την εξαγορά της Credit Suisse. Τώρα είναι εξαιρετικά σημαντικό και τα δύο μέρη να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε η εξαγορά να είναι επιτυχής», δήλωσε την Πέμπτη ο Τόμας Τζόρνταν, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας, προσθέτοντας ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες.

«Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο και πήραμε όλες τις δεσμεύσεις και από τα δύο μέρη ότι θα κάνουν τα πάντα για να είναι επιτυχής αυτή η εξαγορά», είπε.

Ερωτηθείς για ακριβέστερες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα μπορούσε να κλείσει η συμφωνία στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Εν αναμονή των τελικών εγκρίσεων

«Περιμένουμε τις τελικές εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών σε όλο τον κόσμο, ώστε να ολοκληρώσουμε αυτή τη συμφωνία το συντομότερο δυνατό», δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της UBS Colm Kelleher. «Θα χρειαστούν εβδομάδες, (έως και) λίγοι μήνες για να κλείσει αποτελεσματικά αυτή η συμφωνία».

Όσο περισσότερος χρόνος μεσολαβήσει για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για την Credit Suisse να διατηρήσει τις δραστηριότητές της, καθώς η αβεβαιότητα διαβρώνει την εμπιστοσύνη στην ελβετική τράπεζα.

Ήδη, όπως μετέδωσε σήμερα το Bloomberg, οι τράπεζες της Wall Street και οι ευρωπαϊκές εταιρείες αίρουν το πάγωμα των προσλήψεων για να προσελκύσουν προσωπικό από την Credit Suisse.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή