Εντονη πίεση δέχεται στις αγορές η εταιρεία συστημάτων πληρωμής Block του πολυεκατομμυριούχου πρώην CEO της Twitter Τζακ Ντόρσεϊ.

Η Hindenburg Research ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία υπερεκτίμησε τους αριθμούς των χρηστών της και υποτίμησε το κόστος απόκτησης πελατών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, oι μετοχές της Block υποχώρησαν 20% στα 57,85 δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά την έκθεση της Hindenburg. Εάν οι απώλειες διατηρηθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι μετοχές θα μπορούσαν να καταγράψουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τον Μάρτιο του 2020.

Σε Block μετονομάζεται η Square του Τζακ Ντόρσεϊ

«Η 2ετής έρευνά μας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Block εκμεταλλεύτηκε συστηματικά τα δημογραφικά στοιχεία που ισχυρίζεται ότι κατέχει», ανέφερε η Hindenburg σε σημείωμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της. Από την πλευρά της η Block δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Ο αμερικανική εταιρεία, που είχε προχωρήσει σε μια σειρά απόκαλύψεων για τον όμιλο Adani της Ινδίας, ανέφερε στην έκθεσή του ότι οι πρώην υπάλληλοι της Block υπολόγισαν ότι το 40%-75% των λογαριασμών που εξέτασαν ήταν ψεύτικοι, εμπλεκόμενοι σε απάτη ή πρόσθετοι λογαριασμοί συνδεδεμένοι σε ένα μόνο άτομο.

Παράλληλα, η Hindenburg Research πρόσθεσε ότι η Block κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό το πόσα άτομα βρίσκονται στην πλατφόρμα Cash App αναφέροντας παραπλανητικές μετρήσεις «ενεργών συναλλαγών» γεμάτες με fake λογαριασμούς.

Oι συνιδρυτές Τζακ Ντόρσεϊ και Τζέιμς ΜακΚέλβι πούλησαν συνολικά πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετοχών κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς η τιμή της μετοχής της εταιρείας εκτινάχθηκε στα ύψη. Άλλα στελέχη, συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλής οικονομικών Αμρίτα Αχούτζα και του επικεφαλής διευθυντή της Cash App Μπράιαν Γκρασαντόνια, αποκόμισαν εκατομμύρια δολάρια, πρόσθεσε η έκθεση.

Τον περασμένο μήνα, η Block είπε ότι «επιβραδύνει ουσιαστικά» τον ρυθμό των προσλήψεων φέτος για τον έλεγχο του κόστους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή