Η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

«Η Ελλάδα έχει ενισχυμένη θέση σε σχέση με το που βρίσκονταν το 2019. Η πατρίδα μας αναπτύσσεται και το χρέος μειώνεται. Αυτό μας επιτρέπει να στηρίζουμε τους ευάλωτους πολίτες και μας κάνει αισιόδοξους ότι τα καλύτερα είναι μπροστά», επεσήμανε.

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει προκλήσεις, και όχι μόνο την εισαγόμενη ακρίβεια. Υπάρχουν τα υψηλά επιτόκια δανεισμού μετά τις κινήσεις της ΕΚΤ. Γνωρίζουμε ότι αυτό πιέζει και τους Ελληνες δανειολήπτες. Η άλλη όψη του νομίσματος, όμως, είναι ότι οι τράπεζές μας είναι ισχυρές και μπροστά στην κρίση που ανέκυψε θέλω να διαβεβαιώσω ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και οι καταθέσεις εξασφαλισμένες, τόνισε.

«Καθώς θα αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα μπορούμε να περιμένουμε ότι το κόστος δανεισμού θα μειωθεί», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σ’υντομα περισσότερα καλά νέα

Την ίδια ώρα, «Σύντομα θα έρθουν περισσότερα καλά νέα για την ελληνική οικονομία» σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας σε ανάρτησή του σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg.

«Η διεύρυνση του ΑΕΠ της Ελλάδας “ξεπερνά τις μεγάλες οικονομίες” από το 2019 και ο ρυθμός μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων “είναι αξεπέραστος από τον τραπεζικό κλάδο οπουδήποτε, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg» σημειώνει στην ανάρτησή του στα αγγλικά στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο σχετικό δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου.

Ο κ. Μητσοτάκης καταλήγει επισημαίνοντας ότι είναι «καλά νέα και περισσότερα καλά νέα θα έρθουν σύντομα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης