Το νέο ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης της Alpha Bank είναι πλέον γεγονός, καθώς αφενός έχει λάβει έγκριση από την αρμόδια επιτροπή, αφετέρου δημοσιεύθηκε – ήδη – το καταστατικό της λειτουργίας του.

Η ίδρυση του επαγγελματικού ταμείου στην Alpha Bank, περιλαμβάνεται στην επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψε ο σύλλογος και η τράπεζα.

Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη κατάκτηση, το μέγεθος και τη σημασία της οποίας σύντομα θα αντιληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι», σημειώνει ο σύλλογος προσωπικού της τράπεζας.

«Έπεσαν» οι υπογραφές για επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας στην Alpha Bank

Το νέο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την δυνατότητα καταβολής εισφοράς 2% μόνο από τον εργοδότη, με μηδενική  συμμετοχή του εργαζόμενου για το σύνολο του εργασιακού βίου. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εκτιμάται ότι η απόδοση των εισφορών είναι 2.155 ευρώ κατά μέσο όσο, σε ετήσια βάση. Εναλλακτικά, υπάρχουν δυνατότητες καταβολής επιπλέον εισφορών και αντιστοίχων παροχών. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις καταβολής εισφοράς:

Συμμετοχή του εργαζόμενου με ποσοστό 3-4% με αύξηση της εισφοράς της Τράπεζας στο 3%. Εισφορά του εργαζόμενου 5-25% που αυξάνει την εισφορά της Τράπεζας ως εξής: 3% έως του ποσού 3.000 ευρώ, 5% μεταξύ 3.000 – 4.000 ευρώ και 11% πάνω από 4.000 ευρώ.

Προβλέπεται επίσης αναπροσαρμογή εισφοράς του εργοδότη ως εξής:

  • Πρώτος χρόνος 3%. Δεύτερος χρόνος 3,25%. Και τρίτος χρόνος 3,50%.

Ο εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει  από το Ταμείο, μετά τη συμπλήρωση τριών ετών σε αυτό. Η υπαγωγή στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) είναι προαιρετική για το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου. Στην Επιχειρησιακή Σύμβαση ορίζεται ότι τα μέλη του ισχύοντος σήμερα Αποταμιευτικού Προγράμματος κατ’ εξαίρεση θα λάβουν το 100% του ατομικού τους λογαριασμού (εισφορές εργαζόμενου-εργοδότη) με ευνοϊκότερη φορολόγηση.

Τις επόμενες ημέρες ο σύλλογος προσωπικού θα προχωρήσει στην  αναλυτική παρουσίαση της δομής και της λειτουργίας του νέου Επαγγελματικού Ταμείου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις