Συσσώρευσης συνέχεια στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τους επενδυτές απλά να περιμένουν στις θέσεις τους. Το κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας μετά από τις πρωινές αγορές επιδεικνύει τη διστακτικότητα για δυνατή συνέχεια, ένω και η αδύναμη συνεδρίαση αργότερα στη Wall Street δεν αφήνει πολύ χώρο για όνειρα

Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο της διστακτικότητας καλά κρατεί, καθώς οι βασικοί καταλύτες για τη συνέχιση του πολύμηνου ανοδικού ράλι δεν υφίστανται πια.

Αρχικά, εξ αφορμής της σιδηροδρομικής τραγωδίας, οι πιθανότητες για ένα καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα στην επικείμενη αναμέτρηση μειώθηκαν, ή έστω χάθηκαν τα σημάδια που οδηγούσαν ευχερώς σε ένα τέτοιο, θετικό για το ΧΑ, συμπέρασμα.

Εξάλλου, και η τραπεζική κρίση (βλ. SVB, Signature, Credit Suisse) μπορεί να απεφέυχθη προσώρας, ωστόσο μετετράπη σε κρίση εμπιστοσύνης, έχοντας μάλιστα την ατυχία να προέρχεται από έναν ήδη πολύπαθο κλάδο, τον τραπεζικό.

Στην Ελλάδα δε, η ευαισθησία σε αυτό ήταν και είναι πολύ πιο μεγάλη, διότι πολύ απλά ήταν και η αιτία που χάθηκαν τόσα πολλά χρήματα και τόσες πολλές ευκαιρίες.

Ο ΓΔ, για δεύτερη συνεδρίαση, σταμάτησε στο επίμονο επίπεδο των 1050 μονάδων, που συνιστά τεχνικά την αντίσταση, με επόμενη τις 1070.

Και μια τέτοια συμπεριφορά έχει την αξία της ιδωμένη από δύο σκοπιές. Είτε η ενδεχόμενη διάσπαση αφήνει πολύ χώρο για μια επαναπροσέγγιση των 1110, καθώς θα αποδειχθεί η δυναμική των αγοραστών˙ή, η αδυναμία να προσπελαστεί θα φέρει σύγχυση στις τάξεις των αγοραστών που θα προτιμήσουν να ξαναδούν τον Δείκτη στη ζώνη των 995.

Τέλος, εξαιρώντας τις τράπεζες, τα υπόλοιπα δεικτοβαρή εμφανίζουν πολύ καλά σημάδια ανθεκτικότητας, με τη μετοχική βάση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα σε αυτές τις επιλογές να μην έχει κουνηθεί καν, σε αυτήν τη φάση. Μια παρατήρηση που αξίζει να κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, καθώς αυτές είναι και οι επιλογές μας στο επόμενο διάστημα, όταν αποφασίσουμε ότι η ανοδική τάση θα συνεχιστεί.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Οι ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών
ο Αντικριστής |

Οι ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Και συνυπολογίζοντας τους χαμηλούς, συγκριτικά με τις τελευταίες ημέρες όγκους συναλλαγών, η εικόνα δέιχνει μια συνεδρίαση αναγνωριστικού χαρακτήρα.

Ένα Χρηματιστήριο, να το πιείς στο ποτήρι
ο Αντικριστής |

Ένα Χρηματιστήριο, να το πιείς στο ποτήρι

Με εκπληκτική επιμονή και ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν τα μεγαλύτερα Χρηματιστήρια, το ελληνικό είδε και νέα υψηλά κίνησης. Οι θετικές αποδόσεις συνεχίζονται, με διάχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας

Γαλάζια νίκη στις κάλπες, πράσινο ταμπλό στο Χρηματιστήριο Αθηνών
ο Αντικριστής |

Γαλάζια νίκη στις κάλπες, πράσινο ταμπλό στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τα λόγια είναι περιττά για τη συμπεριφορά των επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας αμβλύνει θεαματικά τους επενδυτικούς κινδύνους για το μεσοπρόθεσμο διάστημα.