Το TikTok θα είναι ο επίσημος συνεργάτης ψυχαγωγίας του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision για δεύτερη χρονιά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Independent.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα μεταδίδει ζωντανά τον διαγωνισμό και θα κυκλοφορεί το περιεχόμενο πίσω από τα παρασκήνια.

TikTok: «Δύσκολες ώρες» για τον CEO του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο Κογκρέσο

Σε αντίθεση με το βρετανικό κοινοβούλιο

Η European Broadcasting Union (EBU) επέλεξε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για ζωντανή μετάδοση του διαγωνισμούm καθώς και για την κυκλοφορία αποκλειστικών παραστάσεων και περιεχομένου πίσω από τα παρασκήνια.

Η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με το βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο δήλωσε την Πέμπτη ότι θα αποκλείσει την εφαρμογή που ανήκει στην Κίνα από τις συσκευές και τα δίκτυά της για λόγους ασφαλείας.

Ανυπομονεί η EBU

Ο Martin Osterdahl, ο εκτελεστικός επόπτης της EBU για τη Eurovision, δήλωσε: «Εκατομμύρια νέοι θαυμαστές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ανακάλυψαν το γεγονός μέσω του TikTok πέρυσι και γνωρίζουμε ότι εκατομμύρια άλλοι θα ενθουσιαστούν από τη φετινή ειδική εκδήλωση στο Λίβερπουλ».

«Τόσο ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision όσο και το TikTok παρέχουν μια διεθνή πλατφόρμα για την ανακάλυψη νέας νέας μουσικής και καλλιτεχνών και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για τη δημιουργία περισσότερων τεράστιων επιτυχιών το 2023».

Το Visit Liverpool

Το TikTok συνεργάζεται επίσης με το Visit Liverpool, αφού η πόλη επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό για λογαριασμό της περσινής νικήτριας Ουκρανίας λόγω της ρωσικής εισβολής.

Η εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα προωθεί ιστοτόπους busking στην πόλη και θα φιλοξενεί παραστάσεις στο χωριό της Eurovision – την επίσημη ζώνη fan την Παρασκευή 12 Μαΐου από τις 6.30 μ.μ.

Η Susan Finnegan, εμπορική διευθύντρια του Culture Liverpool, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το TikTok, προβάλλοντας την εμβληματική πόλη μας στην παγκόσμια σκηνή και να αφηγηθούμε την αυθεντική ιστορία του Λίβερπουλ μέσα από τα μάτια των επισκεπτών».

«Η συνεργασία με μια τόσο σημαντική επωνυμία έχει τη δύναμη να επιταχύνει την προώθηση των προορισμών μας και, ως εκ τούτου, να υποστηρίξει την ανάπτυξη του τομέα της οικονομίας των επισκεπτών μας», συμπλήρωσε.

Ο Rich Waterworth, γενικός διευθυντής TikTok Operations Europe, δήλωσε: «Έχουμε δει θρύλους της Eurovision να ξεκινούν τα ταξίδια τους στο TikTok –όπως ο Sam Ryder του Ηνωμένου Βασιλείου– και τα τραγούδια της Eurovision να ευδοκιμούν στην πλατφόρμα πολύ πέρα ​​από τον ίδιο τον διαγωνισμό, όπως το Zitti E Buoni των Maneskin».

«Ανυπομονούμε να δούμε τι επιφυλάσσει η Eurovision 2023».

Ο Βρετανός αστέρας του TikTok,Ryder, ήταν δεύτερος το 2022 μετά το ουκρανικό φολκ ραπ συγκρότημα Kalush Orchestra.

Aπαγόρευση και στο παλάτι

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι απαγόρευε το TikTok από επίσημες συσκευές, η Βουλή των Κοινοτήτων και οι Λόρδοι δήλωσαν ότι θα απαγορευθεί επίσης σε όλο το Παλάτι του Γουέστμινστερ.

Εκπρόσωπος του κοινοβουλίου είπε ότι το TikTok «θα αποκλειστεί από όλες τις κοινοβουλευτικές συσκευές και το ευρύτερο κοινοβουλευτικό δίκτυο».

«Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι κορυφαία προτεραιότητα για το Κοινοβούλιο, ωστόσο δεν σχολιάζουμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τους ελέγχους, τις πολιτικές ή τα συμβάντα μας στον κυβερνοχώρο ή τη φυσική ασφάλεια».

«Λανθασμένη κίνηση»

Η TikTok χαρακτήρισε την κίνηση «λανθασμένη και βασίζεται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις» για την εταιρεία και είπε ότι είναι «απογοητευμένη» που «δεν της προσφέρεται καμία ευκαιρία να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες και ζητά μόνο να κριθεί βάσει γεγονότων και να αντιμετωπίζεται ισότιμα με τους ανταγωνιστές μας».

Η πλατφόρμα πρόσθεσε: «Έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την περαιτέρω προστασία των ευρωπαίων χρηστών μας, το οποίο περιλαμβάνει την αποθήκευση δεδομένων χρηστών του Ηνωμένου Βασιλείου στα ευρωπαϊκά μας κέντρα δεδομένων και αυστηρότερους ελέγχους πρόσβασης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της ανεξάρτητης εποπτείας της προσέγγισής μας από τρίτους».

Το BBC θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το TikTok

Εκπρόσωπος του BBC, το οποίο διοργανώνει τη φετινή Eurovision ως εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, δήλωσε: «Το BBC λαμβάνει απίστευτα σοβαρά την ασφάλεια και την ασφάλεια των συστημάτων, των δεδομένων και των ανθρώπων μας .Ελέγχουμε συνεχώς τη δραστηριότητα σε πλατφόρμες τρίτων – συμπεριλαμβανομένου του TikTok – και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Το BBC επιτρέπει στο προσωπικό να χρησιμοποιεί την εφαρμογή σε εταιρικές συσκευές για λόγους σύνταξης και μάρκετινγκ.

Είπε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το TikTok για την προώθηση του περιεχομένου του, συμπεριλαμβανομένων των ειδήσεων, αλλά θα αξιολογεί τακτικά την κατάσταση.

Το TikTok θα μεταδώσει ζωντανά τους δύο ημιτελικούς της Eurovision – την Τρίτη 9 Μαΐου και την Πέμπτη 13 Μαΐου – καθώς και τον μεγάλο τελικό το Σάββατο 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή