Η κινεζική βιομηχανία τηλεπικοινωνιών κατέγραψε σταθερή ανάπτυξη το πρώτο δίμηνο του 2023, με δυναμική αύξηση των νέων επιχειρήσεων, αλλά και νέες υποδομές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα μικτά επιχειρηματικά έσοδα των εταιριών του αναφερόμενου τομέα έφτασαν στα 280,3 δισεκατομμύρια γουάν (37,87 δισεκατομμύρια ευρώ) με ετήσια αύξηση 7,9%, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Συνολικά αναδυόμενοι τομείς, όπως τα ψηφιακά κέντρα του διαδικτύου, η τεχνολογία cloud, αλλά και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων είδαν τα έσοδα τους να καταγράφουν ετήσια αύξηση 25,7%, καθιστώντας δυνατή την αύξηση των εσόδων των τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

Tencent: Αύξηση 19% στα καθαρά κέρδη το δ΄ τρίμηνο του 2022

Αύξηση 8% στα ετήσια καθαρά κέρδη της China Mobile

Η China Mobile, μία από τις εταιρίες που έχει ηγετική θέση στην προσφορά τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ανέφερε ετήσια αύξηση των καθαρών κερδών της 8% για το 2022.

Τα καθαρά κέρδη της κινεζικής εταιρίας καταγράφηκαν στα 125,46 δισεκατομμύρια γουάν (16,95 δισεκατομμύρια ευρώ) την προηγούμενη χρονιά, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η China Mobile.

Τα λειτουργικά έσοδα της China Mobile έφτασαν στα 937,3 δισεκατομμύρια γουάν (126,63 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2022, με ετήσια αύξηση 10,5%, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Τα κέρδη ανά μετοχή καταγράφηκαν στα 5,88 γουάν (0,79 ευρώ).

Μέχρι τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, στην Κίνα είχαν καταγραφεί 975 εκατομμύρια χρήστες κινητής τηλεφωνίας, με τους χρήστες της τεχνολογίας 5G να φτάνουν τα 614 εκατομμύρια.

Αναβάθμιση στα προϊόντα βάμβακος

Η βιομηχανία βάμβακος της Κίνας θα εξακολουθήσει να βελτιώνει την ποιότητα της αλυσίδας εφοδιασμού της, προκειμένου να αυξήσει τη ζήτηση των προϊόντων της στην αγορά, αλλά και να προωθήσει μία ανάπτυξη υψηλής ποιότητας στον κλάδο της, σύμφωνα με την αρμόδια εφοδιαστική ομοσπονδία στην Κίνα (ACFSMC).

H Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός, εισαγωγέας και καταναλωτής βαμβακιού σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως επίσης και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υφασμάτων και ρούχων, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ίδιας ομοσπονδίας.

Η ACFSMC παροτρύνει τις προσπάθειες για την καινοτομική ανάπτυξη προϊόντων, την αύξηση της εσωτερικής ζήτησης, αλλά και την εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών σε όλες τις διαστάσεις της βιομηχανικής αλυσίδας, ώστε να επιταχυνθεί η αναβάθμιση του αναφερόμενου τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή