Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν έβγαλε το ρολόι του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στο TF1 και το France 2 την Τετάρτη 22 Μαρτίου;

Αυτή την ερώτηση διατυπώνει η γαλλική εφημερίδα της Αριστεράς Liberation, αναφορικά με την πρόσφατη συνέντευξη του Μακρόν, με την οποία προσπάθησε – εις μάτιν – να κατευνάσει τα πνεύματα για την συνταξιοδοτική του μεταρρύθμιση, που έχει προκαλέσει άνευ προηγουμένου κινητοποιήσεις στην Γαλλία.

Ο Μακρόν αγνοεί τους εξαγριωμένους απεργούς – Επιμένει για σύνταξη στα 64

Στα κοινωνικά δίκτυα, διάφοροι λογαριασμοί, εχθρικοί προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνει η Liberation, «ανέβασαν» βίντεο που αποδεικνύει ότι «ο πρόεδρος των υπερπλουσίων [έβγαλε] διακριτικά το ρολόι των 80.000 ευρώ που πληρώθηκε με τις συντάξεις σας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης».

Σε ένα βίντεο, ένας άνδρας ανέφερε ότι «φοράει ένα F.P. Journe, αξίζει 80.000 ευρώ […] είπε στον εαυτό του, ίσως δεν είναι και τόσο σπουδαίο να έχεις ένα ρολόι 80.000 μπροστά στους φτωχούς».

Σε ένα άλλο μοντάζ, το οποίο αναφέρθηκε ευρέως στα social media της Γαλλίας, το ρολόι φαίνεται να… εξαφανίζεται ως δια μαγείας.

«Μα γιατί δεν θέλετε να δείξετε πια αυτό το ρολόι;», ρωτά ο ακροδεξιός πολιτικός, Ζιλμπέρ Κολλάρ.

Ρολόι με οικόσημο

Μάλιστα, φαίνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος αφαίρεσε το ρολόι του στη μέση της συνέντευξης, αφού χτύπησε τον καρπό του στο τραπέζι, γεγονός που προκάλεσε θόρυβο.

Όσον αφορά το μοντέλο που φορούσε, το CheckNews επικοινώνησε με το Ελιζέ, το οποίο κατήγγειλε «ένα τέλειο παράδειγμα ψευδών ειδήσεων».

Το περιβάλλον του Εμανουέλ Μακρόν εξήγησε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φοράει ένα ρολόι Bell & Ross BR V1-92, με το οικόσημο της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Το φοράει πολύ τακτικά για περισσότερο από ενάμιση χρόνο».

Και ανέφερε λήψεις που τραβήχτηκαν από τον επίσημο φωτογράφο του στις 28 Οκτωβρίου 2022, ή περιπτώσεις που ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

«Δεν ήθελε να το κρύψει», λέει το περιβάλλον του

Σε αντίθεση με όσα υποστηρίζονται στα κοινωνικά δίκτυα, «ο πρόεδρος δεν βγάζει το ρολόι του επειδή θέλει να το κρύψει, αλλά επειδή μόλις το χτύπησε στο τραπέζι», λέει ο συνομιλητής της Liberation.

Ο θόρυβος ακούγεται καθαρά λίγα μόνο δευτερόλεπτα πριν από την έναρξη του βίντεο, που έγινε viral στα social media.

Όσον αφορά την τιμή, το περιβάλλον του προέδρου διαβεβαιώνει ότι «το ρολόι αυτό προφανώς δεν κοστίζει 80.000 ευρώ. Η τιμή είναι δημόσια και η Bell & Rose είναι ένας κατασκευαστής που έχει συνεργασίες με πολλούς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου του στρατού και της ομάδας ασφαλείας της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

»Στο Διαδίκτυο, κοινές εκδόσεις αυτού του ρολογιού μπορεί να βρεθούν προς 2.400 ευρώ».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα