Σε ‘εναν ακόμη γύρο περικοπών θέσεων εργασίας θα μπορούσε να στραφεί η Salesforce, ενώ η εταιρεία συνεχίζει να επικεντρώνεται στη βελτίωση της κερδοφορίας, δήλωσε ο Chief Operating Officer Brian Millham, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Εάν αισθανόμαστε ότι πρέπει να αλλάξει και να αναδιαμορφωθεί η δομή του οργανισμού θα κάνουμε αυτές τις κινήσεις για να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο Millham την Παρασκευή σε συνέντευξή του. Πρόσθεσε, ότι η συμβουλευτική Bain & Co., με την οποία συνεργάζεται η Salesforce για την αναθεώρηση της επιχείρησης, δεν έχει δώσει ακόμη τελικές συστάσεις.

Απολύσεις-Τεχνολογία: Κοντά στο μισό εκατομμύριο τους τελευταίους 12 μήνες [Γράφημα]

Περαιτέρω μείωση του κόστους

Μετά από χρόνια προσλήψεων και μεγάλων εξαγορών, η εταιρεία λογισμικού επικεντρώθηκε πρόσφατα στην κερδοφορία. Η Salesforce τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι θα εξαλείψει το 10% του εργατικού της δυναμικού, ή περίπου 8.000 υπαλλήλους, τη μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των εργαζομένων της ποτέ και θα κλείσει γραφεία σε όλες τις ΗΠΑ. Μια ομάδα επενδυτών που έχουν συγκεντρώσει σημαντικά μερίδια στην εταιρεία πιέζει για περαιτέρω μείωση του κόστους, αναζητώντας αυξημένα κέρδη και βελτιωμένα περιθώρια κέρδους.

Η Salesforce δεν είναι η μόνη στον τεχνολογικό κλάδο που θα προβεί σε επιπλέον απολύσεις. Η Meta Platforms, η Amazon και η Twilio ανακοίνωσαν πρόσθετους γύρους μεγάλων περικοπών τις τελευταίες εβδομάδες, που ανέρχονται σε περισσότερους από 21.000 εργαζόμενους.

Ο Millham, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία ως ο 13ος υπάλληλος της το 1999 και προήχθη σε διευθύνων σύμβουλος πέρυσι, είπε ότι έχει επικεντρωθεί στο να κάνει πιο αποτελεσματικά τα τμήματα πωλήσεων και προώθησης στην αγορά που εποπτεύει και να βρει νέες ευκαιρίες πώλησης, όπως με τα πρόσφατα ανακοινωθέντα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας.

Έχει αναλάβει ορισμένες από τις επιχειρησιακές και πελατειακές ευθύνες που είχε προηγουμένως ο συν-διευθύνων σύμβουλος Bret Taylor πριν το στέλεχος αποχωρήσει από την εταιρεία νωρίτερα αυτό το έτος.

Μείωση των πωλητών

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ο κορυφαίος κατασκευαστής λογισμικού διαχείρισης σχέσεων με τους πελάτες, εξετάζει μέτρα όπως η μείωση του αριθμού των πωλητών που ορίζονται σε κάθε συμφωνία, η χρήση τρίτων πωλητών και η έμφαση στην παραγωγικότητα, όπως οι στόχοι μηνιαίων πωλήσεων, είπε ο Millham.

Η Salesforce προτρέπει επίσης τους υπαλλήλους να πηγαίνουν στο γραφείο πιο συχνά, αν και δεν έχει επιβάλει εντολή επιστροφής στο γραφείο. Η προσέλευση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, όπως ανέφερε.

«Από την αρχή αυτή ήταν μια κουλτούρα προσανατολισμένη στην απόδοση», δήλωσε ο Millham. «Μπορεί να έχουμε απομακρυνθεί λίγο από αυτό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς φροντίζαμε τους υπαλλήλους μας και φροντίζαμε να παραμείνουν όλοι υγιείς», πρόσθεσε.

Αλμα της μετοχής φέτος

Η μετοχή σημείωσε άλμα 43% φέτος, κλείνοντας στα 190,06 δολάρια την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, επαναφέροντας σχεδόν όλη την αξία της μετά από μια βουτιά 48% το 2022.

Οι επενδυτές χάρηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα όταν η εταιρεία δήλωσε ότι θα επιτύχει τους στόχους περιθωρίου κέρδους νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν. «Αισθανόμαστε πολύ καλά με ό,τι μπορέσαμε να προσφέρουμε μέχρι στιγμής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Millham.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ