Δρόμο έχουμε ακόμη μέχρι να αποκτήσουμε δορυφορικό ίντερνετ δια χειρός Τζεφ Μπέζος στην Ελλάδα

· Παρότι έχει συσταθεί και στελεχωθεί η εταιρεία που θα τρέξει το εγχείρημα, η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν αναμένεται να λανσαριστεί πριν το 2024.

· Τουλάχιστον αυτό μας λένε πηγές που παρακολουθούν στενά το project του Αμερικανού επιχειρηματία με την κωδική ονομασία «Kuiper» και τις επενδύσεις που σχεδιάζει στην χώρα μας.

· Να πούμε πως το πρόγραμμα Κuiper φιλοδοξεί να προσφέρει διαδικτυακή πρόσβαση σε όλη την επιφάνεια του πλανήτη μέσω 3.000 δορυφόρων που θα τεθούν σε τροχιά μέχρι το 2029…

· Ένα από τα 8 κέντρα διαχείρισης του δορυφορικού δικτύου και της επίγειας επικοινωνίας με τους δορυφόρους σχεδιάζεται να στηθεί στην ελληνική επικράτεια.

· Προς αυτή τη κατεύθυνση λέγεται πως έχουν γίνει συζητήσεις με «μεγάλο τηλεπικοινωνιακό όμιλο», χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη τελική συμφωνία…

· Πληροφορούμαστε πως στην κυβέρνηση τάσσονται υπέρ της επένδυσης, έχοντας από καιρό υπονοησει πως νέος παίκτης θα μπει στα χωράφια του Ίλον Μάσκ…

· Θυμίζουμε πως ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου προσφέρει ήδη υπηρεσίες δορυφορικού ίντερνετ στους Έλληνες μέσω του «Starlink»…

· Όλα δείχνουν πως αργά ή γρήγορα οδεύουμε προς μια τιτανομαχία, η οποία θα περάσει και τα ελληνικά σύνορα…

——————————–

Όλα ανοιχτά για το «Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης»

· Από ανατροπή σε ανατροπή πηγαίνει ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης.

· Μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές πως τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει εξέλιξη το επόμενο διάστημα που θα αποτρέψει το «ναυάγιο»…

· Το σχήμα που επικράτησε στο διαγωνισμό λέγεται πως ίσως κάνει την έκπληξη στο… παραπέντε και τελικά καταθέσει τις εγγυήσεις που απαιτούνται.

· Θυμίζουμε πως το ακίνητο ανήκει στην Εκκλησία και θεωρείται πραγματικό «φιλέτο», όντας σε προνομιακή θέση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

· Μια περιοχή στην οποία ειρήσθω εν παρόδω βρίσκονται σε εξέλιξη εμβληματικά project, με επίκεντρο το «Ελληνικό»

· Ξεχωρίζουν επίσης η δημιουργία πολυτελούς resort στα «Αστέρια» Γλυφάδας και η μεγάλη οικιστική επένδυση στα Κτήματα Κόνιαρη στην Βούλα.

· Άνθρωποι από τον χώρο του real estate αναφέρουν στη στήλη πως το παραλιακό μέτωπο σε λίγα χρόνια θα είναι αγνώριστο.

· Με την καλή έννοια πάντα…

——————————–

Πριν τον οβελία η επιστροφή της ελληνικής «ΗΒΗ»

· Εντός χρονοδιαγράμματος μαθαίνουμε κινείται το project «επαναπατρισμού» της παραγωγής των αναψυκτικών ΗΒΗ.

· Η προετοιμασία στη μονάδα της ΕΨΑ στον Βόλο προχωράει με πυρετώδεις ρυθμούς.

· Η βασική γραμμή έχει εγκατασταθεί ενώ το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί και ο έξτρα μηχανισμός που κρίθηκε απαραίτητος.

· Εκτιμάται πως οι πρώτοι κωδικοί θα παραχθούν πριν τον Πάσχα.

· Η απόφαση για την τοποθέτησή τους στα ράφια θα ληφθεί από την Pepsico που διατηρεί τα δικαιώματα του αναψυκτικού

· Εξάλλου, η συμφωνία με την ελληνική εταιρεία εμφιάλωσης αφορά αποκλειστικά και μόνο στην παραγωγή των αναψυκτικών.

· Θυμίζουμε πως η συνεργασία του αμερικανικού κολοσσού με την οικογένεια Τσαούτου έκλεισε ύστερα από μακροχρόνιες διαβουλεύσεις.

· Προηγήθηκαν απαιτητικοί έλεγχοι και δοκιμές ενώ το deal έκλεισε οριστικά μετά και την αναγκαία σύγκλιση σε επίπεδο αμοιβής και κόστους…

· Οι καλοί λογαριασμοί άλλωστε κάνουν τους καλούς φίλους…

—————————–

Η διάσωση της Folli Follie και το «αγκάθι» των εκλογών

· Τη μάχη της εξυγίανσης συνεχίζει η Folli Follie, με επίκεντρο την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους ομολογιούχους.

· Ωστόσο, για μια ακόμη φορά φαίνεται πως παρουσιάζεται ένα απρόβλεπτο εμπόδιο…

· Και αυτό δεν είναι άλλο από τη νέα μετάθεση της δίκης των κατηγορούμενων για την κατάρρευση της εταιρείας που είναι προγραμματισμένη για τις 19 Ιουνίου.

· Η παραπάνω ημερομηνία, σύμφωνα με ανθρώπους που παρακολουθούν την υπόθεση τίθεται ξανά εν αμφιβόλω λόγω των εθνικών εκλογών…

· Νομικοί κύκλοι μάλιστα αναφέρουν ότι σε περίπτωση που υπάρξει επαναληπτικός γύρος δεν αποκλείεται η εκδίκαση της υπόθεση να πάει ακόμη και το Φθινόπωρο.

· Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσες δυνάμεις έχει η εταιρεία και πόσο ακόμη διάστημα μπορεί να αντέξει όντας σε μια μετέωρη κατάσταση…

· Μαθαίνουμε πως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους ομολογιούχους, η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρονοβόρα.

· Βέβαια, η νέα διοίκηση της Folli Follie υπό τον Γιώργο Σάμιο γνωρίζει καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

· Έχει μάλιστα παρομοιάσει το όλο εγχείρημα με… «κινούμενη άμμο».

· Τα βλέμματα στρέφονται πρωτίστως στις ενέργειες για την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας αξίας 31 εκατ. ευρώ (ακίνητα και τραπεζικοί λογαριασμοί).

· Κάτι που αναμένεται να της δώσει βαθιά ανάσα ρευστότητας.

· Εν αναμονή λοιπόν…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino