Όλα ανοιχτά για το «Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης»

·      Από ανατροπή σε ανατροπή πηγαίνει ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης.

·      Μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές πως τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει εξέλιξη το επόμενο διάστημα που θα αποτρέψει το «ναυάγιο»…

·      Το σχήμα που επικράτησε στο διαγωνισμό λέγεται πως ίσως κάνει την έκπληξη στο… παραπέντε και τελικά καταθέσει τις εγγυήσεις που απαιτούνται.

·      Θυμίζουμε πως το ακίνητο ανήκει στην Εκκλησία και θεωρείται πραγματικό «φιλέτο», όντας σε προνομιακή θέση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

·      Μια περιοχή στην οποία ειρήσθω εν παρόδω βρίσκονται σε εξέλιξη εμβληματικά project, με επίκεντρο το «Ελληνικό»

·      Ξεχωρίζουν επίσης η δημιουργία πολυτελούς resort στα «Αστέρια» Γλυφάδας και η μεγάλη οικιστική επένδυση στα Κτήματα Κόνιαρη στην Βούλα.

·      Άνθρωποι από τον χώρο του real estate αναφέρουν στη στήλη πως το παραλιακό μέτωπο σε λίγα χρόνια θα είναι αγνώριστο.

·      Με την καλή έννοια πάντα…

——————————–

Πριν τον οβελία η επιστροφή της ελληνικής «ΗΒΗ»

·      Εντός χρονοδιαγράμματος μαθαίνουμε κινείται το project «επαναπατρισμού» της παραγωγής των αναψυκτικών ΗΒΗ.

·      Η προετοιμασία στη μονάδα της ΕΨΑ στον Βόλο προχωράει με πυρετώδεις ρυθμούς.

·      Η βασική γραμμή έχει εγκατασταθεί ενώ το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί και ο έξτρα μηχανισμός που κρίθηκε απαραίτητος.

·      Εκτιμάται πως οι πρώτοι κωδικοί θα παραχθούν πριν τον Πάσχα.

·      Η απόφαση για την τοποθέτησή τους στα ράφια θα ληφθεί από την Pepsico που διατηρεί τα δικαιώματα του αναψυκτικού

·      Εξάλλου, η συμφωνία με την ελληνική εταιρεία εμφιάλωσης αφορά αποκλειστικά και μόνο στην παραγωγή των αναψυκτικών.

·      Θυμίζουμε πως η συνεργασία του αμερικανικού κολοσσού με την οικογένεια Τσαούτου έκλεισε ύστερα από μακροχρόνιες διαβουλεύσεις.

·      Προηγήθηκαν απαιτητικοί έλεγχοι και δοκιμές ενώ το deal έκλεισε οριστικά μετά και την αναγκαία σύγκλιση σε επίπεδο αμοιβής και κόστους…

·      Οι καλοί λογαριασμοί άλλωστε κάνουν τους καλούς φίλους…

—————————–

Η διάσωση της Folli Follie και το «αγκάθι» των εκλογών

·      Τη μάχη της εξυγίανσης συνεχίζει η Folli Follie, με επίκεντρο την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους ομολογιούχους.

·      Ωστόσο, για μια ακόμη φορά φαίνεται πως παρουσιάζεται ένα απρόβλεπτο εμπόδιο…

·      Και αυτό δεν είναι άλλο από τη νέα μετάθεση της δίκης των κατηγορούμενων για την κατάρρευση της εταιρείας που είναι προγραμματισμένη για τις 19 Ιουνίου.

·      Η παραπάνω ημερομηνία, σύμφωνα με ανθρώπους που παρακολουθούν την υπόθεση τίθεται ξανά εν αμφιβόλω λόγω των εθνικών εκλογών…

·      Νομικοί κύκλοι μάλιστα αναφέρουν ότι σε περίπτωση που υπάρξει επαναληπτικός γύρος δεν αποκλείεται η εκδίκαση της υπόθεση να πάει ακόμη και το Φθινόπωρο.

·      Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσες δυνάμεις έχει η εταιρεία και πόσο ακόμη διάστημα μπορεί να αντέξει όντας σε μια μετέωρη κατάσταση…

·      Μαθαίνουμε πως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους ομολογιούχους, η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρονοβόρα.

·      Βέβαια, η νέα διοίκηση της Folli Follie υπό τον Γιώργο Σάμιο γνωρίζει καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

·      Έχει μάλιστα παρομοιάσει το όλο εγχείρημα με… «κινούμενη άμμο».

·      Τα βλέμματα στρέφονται πρωτίστως στις ενέργειες για την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας αξίας 31 εκατ. ευρώ (ακίνητα και τραπεζικοί λογαριασμοί).

·      Κάτι που αναμένεται να της δώσει βαθιά ανάσα ρευστότητας.

·      Εν αναμονή λοιπόν…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino