Πωλητές… έφερε η προκήρυξη των εκλογών στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την 21η Μαΐου πλέον να είναι η ημερομηνία που η αγορά θα αναμένει για να εκτιμήσει και την επόμενη ημέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,80% στις 1.027,43 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 14 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης

Αν και κινήθηκε έως και τις 1.040 μονάδες, το ΧΑ πλέον αναδιπλώνεται με τη νευρικότητα να είναι διάχυτη ενόψει των εκλογών. Αν και αναμενόμενη η ημερομηνία, πλέον οι αγοραστές θα γίνουν όλο και πιο επιλεκτικοί, ειδικά καθώς το φάσμα πολλαπλών εκλογικών διαδικασιών είναι ορατό. Την ώρα μάλιστα που προσπαθεί να “ζυγίσει” και τις τραπεζικές διεργασίες σε διεθνές επίπεδο, όπως άλλωστε και όλες οι αγορές του πλανήτη.

Τεχνικά τώρα, ο γενικός δείκτης έχει στήριξη πέριξ των 1.020 μονάδων, η οποία και αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα έως τη ζώνη των 995 μονάδων. Από την άλλη, οι αντιστάσεις είναι στις 1.040 και 1.060 μονάδες, με αρκετούς τίτλους να έχουν δώσει αγοραστικά σήματα, αναμένοντας παράλληλα και την κινητοποίηση του τραπεζικού κλάδου.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς και Alpha Bank δέχονται ισχυρές πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΓΕΚ Τέρνα, Autohellas, ΟΤΕ, Εθνική, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Aegean, Coca Cola, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Λάμδα, ΟΛΠ και Jumbo. Θετικά κινούνται οι Τιτάν, Λάμδα, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους