Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, όπως δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέσα από την εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» μπορείς μέσα σε ένα μόλις λεπτό να βρεις το εκλογικό σου διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σου αριθμό για τις Εκλογές 2023.

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Για να δείτε πού ψηφίζετε στις εκλογές του 2023 θα χρειαστεί να μπείτε στην διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους Gov.gr.

Για να μπείτε στην εφαρμογή του gov.gr «Μάθε πού ψηφίζεις» πατήστε ΕΔΩ.

Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και τα ονόματα του πατέρα και τη μητέρα σας. Ακόμα προσθέτετε την χρονολογία γέννησή σας. Εναλλακτικά – εφόσον το θυμάστε – συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι γραμμένοι.

Δεύτερη αναμέτρηση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε ότι «η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες», επισημαίνοντας ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας. «Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, την Κυριακή 21 Μαΐου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θετικό αφήγημα στο βαρύ περιβάλλον (ξανα)χτίζει ο Μητσοτάκης: «Αν μας εμπιστευθεί ο λαός, μπορούμε να…»

Αν χρειαστεί και δεύτερη αναμέτρηση ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο στις αρχές Ιουλίου, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης απαρίθμησε τις κρίσεις με τις οποίες ήλθε αντιμέτωπη η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «η Πολιτεία κατάφερε να δημιουργήσει ισχυρά αναχώματα».

Η στήριξη στα εισοδήματα θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η διεθνής απειλή της ακρίβειας, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Εκλογές: Επικίνδυνα μονοπάτια – Όταν τα εθνικά θέματα μπαίνουν στην προεκλογική αντιπαράθεση
Επικαιρότητα |

Επικίνδυνα μονοπάτια - Όταν τα εθνικά θέματα μπαίνουν στην προεκλογική αντιπαράθεση

Η ΝΔ, μάλιστα, ρωτά πλέον ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα αν θα κρατήσει στα ψηφοδέλτιά του για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου τους δύο Έλληνες μουσουλμάνους που εξέλεξε τον Μάιο σε Ροδόπη και Ξάνθη