Την άμεση ανάκληση της ΚΥΑ που δίνει την δυνατότητα στους ίδιους τους πολίτες και τα Αστυνομικά Τμήματα να λαμβάνουν τις φωτογραφίες για την έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων ζήτησε και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, στη σημερινή συνέντευξη τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ.

«Είναι σαφές ότι η ΓΣΕΒΕΕ είναι στο πλευρό της Ομοσπονδίας όχι από υποχρέωση, αλλά γιατί το αίτημα τους να ανακληθεί η συγκεκριμένη ΚΥΑ είναι αντικειμενικά λογικό. Προσπαθήσαμε να μην ολιγοπωληθεί αυτό το κομμάτι της αγοράς από συγκεκριμένη εταιρία. Δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός, λίγο πριν τις εκλογές, να μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μέσω της συγκεκριμένης διάταξης ώστε να αναλάβει συγκεκριμένη εταιρεία το εν λόγω έργο», τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Για να συμπληρώσει ο κ. Καββαθάς, πως έπρεπε να ληφθεί τουλάχιστον υπόψη  από την Κυβέρνηση το 12ετές εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον οικονομικών, δημοσιονομικών και υγειονομικών κρίσεων που βίωσε και βιώνει και ο κλάδος των φωτογράφων, κυρίως δε όταν συγκεκριμένες τροποποιήσεις του αποστερούν βασικά έσοδα για την επιβίωσή του, τη στιγμή μάλιστα  που και το κράτος επωφελείται εξίσου από τα έσοδα καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα φοροδιαφυγής.

Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε τροποποίηση της υπ’ αρ. 8200/0-297647/10.4.2018 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών» στην οποία στο άρθρο 6 .1.α «Μία (1) φωτογραφία, σε ψηφιακή μορφή, η οποία θα εκδίδεται με μέριμνα του ενδιαφερόμενου, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του εγγράφου 9303 του ICAO ίδιας ως άνω απόφασης», προστίθενται τα εξής: «Η φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται είτε απευθείας από τις αρχές έκδοσης, είτε θα την προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος εντός εξωτερικού ψηφιακού δίσκου μνήμης (τύπου usb stick), με τις προδιαγραφές του προηγούμενου εδαφίου. Εφόσον, ο ενδιαφερόμενος έχει πρόσβαση στην εφαρμογή myPhoto του gov.gr, η ως άνω φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές και να αναρτάται από τους πιστοποιημένους επαγγελματίες φωτογράφους στην εν λόγω εφαρμογή, απ’ όπου την ανακτά ο υπάλληλος της αρμόδιας Αρχής έκδοσης», όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, κ. Ηρακλής Σολιόπουλος.

Εξάλλου, όπως επεσήμανε στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, κ. Σπύρος Διαμαντόπουλος, δεν πρόκειται για συντεχνιακό θέμα – αναφέροντας ενδεικτικά πως οι φωτογράφοι ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν για τα εισοδήματα που χάθηκαν από τις αλλαγές στα διαβατήρια, από την επέκταση του χρόνου διάρκειάς τους από 5 σε 10 χρόνια και υπογράμμισε πως οι ίδιοι είχαν προτείνει και στηρίξει τη δημιουργία του myFoto gov προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα και να αποτρέπεται η φοροδιαφυγή.

«Οι θέσεις μας ταυτίζονται» είπε ο Πρόεδρος του ΣΕΚΑΦ – Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών, Αντιπροσώπων & Εμπόρων Φωτογραφικών Ειδών & Συστημάτων Εικόνας  κ. Πέτρος Αγκοπιάν, «καθώς τόσο ο πολίτης με 3.500 φωτογραφεία βγαίνει κερδισμένος και το Κράτος από τα έσοδα και τη μηδενική φοροδιαφυγή»

Ο Πρόεδρος της ΕΚΦΑ –  Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας, κ. Βασίλης Στάμος ζητώντας τον λόγο, εξέφρασε τη θερμή παράκληση να πάψει η προεκλογική ομηρία του κλάδου, καθώς το ίδιο θέμα τα τελευταία 30 χρόνια προκύπτει πάντα προ και κατόπιν εκλογών.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκε και ο Βουλευτής και Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Α΄Ανατολικής Αττικής, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ανέφερε « Δεν είναι συντεχνιακό το αίτημά σας. Το Υπουργείο ακύρωσε το συγκεκριμένο διαγωνισμό μία φορά με το που ανέλαβε την διακυβέρνηση και άλλη μία τώρα, κάνοντας προφανές πως στόχος του είναι να κατευθύνει τον διαγωνισμό σε συγκεκριμένο ανάδοχο και ότι ως έγνοια δεν έχει την ασφάλεια στα δημόσια έγγραφα. Συνεχίζει την ίδια πολιτική συρρίκνωσης των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους