Εστιατόριο στου Ψυρρή που βρίσκεται στο κτήριο του Κέντρου Chabad, δηλαδή στο κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Εβραϊκής Κοινότητας στην καρδιά της Αθήνας, και λειτουργεί και σαν εβραϊκή συναγωγή, ήταν ο στόχος των δύο αλλοδαπών, που συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου το οποίο ετοίμαζε αιματηρές επιθέσεις στην Ελλάδα.

Στόχος των τρομοκρατιών ήταν να προκαλέσουν πολύνεκρο χτύπημα, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν και άλλοι στόχοι.

ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική εξάρθρωσαν δίκτυο τρομοκρατών που σχεδίαζε χτυπήματα στην Ελλάδα


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα πακιστανικής καταγωγής που συνελήφθησαν, μπήκαν παράνομα στη χώρα μας από την Ορεστιάδα πριν από πέντε χρόνια, ενώ στη συνέχεια χάνονται τα ίχνη τους.

Όπως αποκάλυψε ο Μαρίνος Αλειφέρης στο Live News, οι δύο συλληφθέντες είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με ομοεθνή τους σε άλλη χώρα της Ασίας, εκτός  Πακιστάν, από τον οποίο έπαιρναν εντολές και οδηγίες για το χτύπημα που θα γινόταν στην καρδιά της Αθήνας.

Μάλιστα, ο Νίκος Ευαγγελάτος ανέφερε πως έγινε έρευνα και σε νησί του Ιονίου, συγκεκριμένα στην Ζάκυνθο, η οποία σχετίζεται με τους συλληφθέντες.

Τι «αποκάλυψαν» τα κινητά τους

Από τα μέσα Φεβρουαρίου εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνταν καθώς είχαν εισέλθει στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, usb και άλλα αντικείμενα, τα οποία και εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την έρευνα έγινε γνωστό πως οι δύο Πακιστανοί είχαν επικοινωνία με ομοεθνή τους, που μένει στο Ιράν, και ο οποίος τους έδινε οδηγίες για το πώς θα χτυπήσουν το ισραηλινό εστιατόριο – συναγωγή.

Μάλιστα, οι συλληφθέντες προσπάθησαν πολλές φορές να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για συνεργασία της ΕΥΠ με ξένες υπηρεσίες, προκεινένου να διαπιστώσουν πού φτάνουν τα «πλοκάμια» της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και τον ρόλο του «εγκεφάλου» που έδινε τις εντολές.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα