Με ελεγχόμενες κινήσεις ρευστοποίησης σε ένα μεγάλο εύρος μετοχών, το ΧΑ έχασε άλλη μια συνεδρίαση.

Ο μήνας, όπως όλα δείχνουν, θα κλείσει πτωτικός, μετά από 5 συνεχόμενους ανοδικούς.

Το κακό είναι ότι χάθηκαν ήδη τα κέρδη του Φεβρουαρίου, και το ΧΑ είναι με την πλάτη στον τοίχο καθώς προεξοφλείται μακροσκελές εκλογικό σήριαλ.

Να θυμίσουμε δε πως καταλύτης για το επόμενο δίμηνο θα είναι η πολιτική σκηνή, με κύριο αγκάθι την ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα.

Τα τραπεζόχαρτα βρίσκονται πλέον στα όριά τους, καθώς από εδώ και κάτω θα αρχίσει η ανατροφοδότητση του αρνητικού momentum, με ό, τι αυτό συνεπάγεται αφενός για την αποτίμηση του ΧΑ, αφετέρου και για τις ίδιες.

Στη διεθνή σκηνή επικρατεί νηνεμία, με τη Wall Street να χάνει και πάλι έδαφος χωρίς όμως να απειλεί, ενώ και οι ευρωαγορές δεν έχουν χάσει την επαφή τους με την πολύμηνη ανοδική τάση.

Το αυτό ισχύει και για την αγορά συναλλάγματος, που αν εξαιρέσουμε μια μικρή παύση του αμερικανικού δολαρίου, τίποτα δεν δείχνει κάποια αλλαγή σκηνικού.

Στα εμπορεύματα, χρυσός και ασήμι έχουν μεν κερδίσει την κούρσα του Μαρτίου, εν είδει καταφυγίου από οποιαδήποτε τραπεζική κρίση, ωστόσο δεν θυμίζουν σε τίποτα παλιότερες συμπεριφορές σε τόσο βαθιά πληθωριστικά περιβάλλοντα.

Όσο για το πετρέλαιο, παρατηρήθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις στα ΣΜΕ του Σικάγο μια ύποπτη συσσώρευση short θέσεων, εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων του OPEC+.

Επιστρέφοντας στα δικά μας, τα χαρτιά με την καλύτερη συμπεριφορά παραμένουν -ενδεικτικά- τα ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ, ΕΕΕ και ΚΟΥΕΣ από τη μεγάλη κεφ/ση, ενώ καλές άμυνες βγαίνουν και από CENER, ΕΝΤΕΡ, ΚΡΙ και ΕΠΣΙΛ από τη μεσαία.

Απογοητερυμένοι θα νιώθουν όσοι κινήθηκαν προς ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ και ΟΤΕ, παρά το ότι αυτά αφορούν σε εξαιρετικές κατά τ’ άλλα επιλογές.

Στην αγορά ομολόγων (εισηγμένων εταιρικών) συνεχίζονται οι εκπτώσεις σε αξιοπρεπέστατες εκδόσεις όπως ΜΟΗ, ΟΠΑΠ και ΕΛΧΑ, με ικανοποιητικές αποδόσεις στη λήξη.

Η αγορά παραγώγων ήταν νωθρή σήμερα, όπως και χθες, με όλες τις σειρές ρευστότητας να παραμένουν σε στενό spread με την υποκείμενη, μην δίνοντας σαφή σημάδια.

Τέλος, η διασπορά της πτώσης (περίπου 1 ανοδική για 4 πτωτικές) και το κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας των βασικών δεικτών δημιουργούν αρνητικές σκέψεις για τη συνέχεια. Η αντίσταση στον ΓΔ φαίνεται στις 1040 μονάδες, με επόμενη στάση στην πτώση τις 990.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση

Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.