Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Τετάρτη θα προεδρεύσει, στις 10:00, στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

ΚΥΣΕΑ: Ανανεώθηκε η θητεία Φλώρου – Ποιοι είναι οι νέοι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, στις 8 Φεβρουαρίου 2023, κεντρικό ζήτημα ήταν η ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας των συστημάτων SPIKE με την υπογραφή των συμβάσεων, στις οποίες προβλέπεται αυξημένη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Εν τω μεταξύ, στις 18 Μαρτίου, με ομόφωνη απόφασή του το ΚΥΣΕΑ προχώρησε στον ορισμό του νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, του αντιστρατήγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Το «παρών» θα δώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όπως και οι Αρχηγοί των Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, για να παράσχουν διευκρινίσεις επί των προγραμμάτων που θα συζητηθούν.

Η «διάσκεψη για τη Δημοκρατία»

Στις 13:00 ο Πρωθυπουργός θα λάβει μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης στη δεύτερη σύνοδο κορυφής της «Διάσκεψης για τη Δημοκρατία», κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.