Οριακά αυξημένες έναντι του 2021 παρουσιάζονται οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου «Πέτρος Πετρόπουλος» για την περυσινή χρονιά. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, η αξία των πωλήσεων διαμορφώθηκε στα 156,1 εκατ. ευρώ για το 2022.

Μέρισμα 0,30 ευρώ διανέμει στους μετόχους της η Πετρόπουλος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, η επίδοση των πωλήσεων των μονάδων λιπαντικών και φορτηγών λεωφορείων αντισταθμίστηκε από τις μειωμένες πωλήσεις του αγροτικού τομέα λόγω της καθυστέρησης των νέων εθνικών σχεδίων βελτίωσης και τις πιέσεις στις πωλήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων λόγω των καθυστερήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα οχημάτων και ανταλλακτικών.

Παρά την οριακή αύξηση των πωλήσεων το μικτό περιθώριο αυξήθηκε από το 17,2% στο 18,5%, κυρίως από την αποτελεσματική διαχείριση του προϊοντικού μείγματος.

Οι πληθωριστικές πιέσεις σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς στις τιμές των προμηθευτών προϊόντων και υπηρεσιών αύξησαν τις λειτουργικές δαπάνες κατά 3,8 εκατ. ευρώ οδηγούμενες από το αυξημένο κόστος αποθήκευσης για να αντιμετωπιστούν δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα, τις αυξημένες διαφημιστικές και προωθητικές δραστηριότητες που δεν εκτελέστηκαν το 2021 λόγω περιορισμών covid, καθώς και τις δαπάνες νέων δραστηριοτήτων.

Τα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 6,5 εκατ. ευρώ έναντι 6,8 εκατ. ευρώ το 2021.

Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε στα 9,6 εκατ. ευρώ από 13,2 εκατ. ευρώ το 2021 και ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός διαμορφώθηκε στα -0,96 εκατ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν στα 47 εκατ. ευρώ από 42,3 εκατ. ευρώ το 2021. Ο δείκτης φερεγγυότητας του ομίλου (καθαρή θέση ως % του συνόλου του ενεργητικού χωρίς τα μετρητά και ισοδύναμα) στις 31.12.2022 ήταν 61,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».