Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία μετά την ένοπλη επίθεση αγνώστων στο γραφεία του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, στην Κωνσταντινούπολη.

Εκλογές Τουρκία: Οι πρώτες λεπτομέρειες για τις 14 Μαΐου – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σφαίρα από το όπλο του δράστη ή των δραστών, χτύπησε το παράθυρο του κτηρίου του κόμματος. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Όλος ο πολιτικός κόσμος της τουρκικής αντιπολίτευσης καταδίκασε το γεγονός, καθώς νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστή η σφοδρή αντιπαράθεση που είχε η επικεφαλής του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή ένα νοσοκομείο που δεν χτίστηκε ποτέ.

«Αν πρόκειται να έρθεις, έλα»

Η ίδια στο tweet της εξαπολύει επίθεση κατά του Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας: «Στην εποχή της εξουσίας σας. Όλες οι επιθέσεις στο σπίτι μου και στους συναδέλφους μου έμειναν ατιμώρητες.

Σήμερα, έγινε ένοπλη επίθεση στην επαρχιακή μας Προεδρία της Κωνσταντινούπολης, κύριε Ρετζέπ!

Πάρτε τις σφαίρες που έρχονται εναντίον μας, γνωρίζοντας τις απειλές σας ως καθήκον μας. Αν πρόκειται να έρθεις, έλα!»

Την επίθεση καταδίκασε και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αναπαράγοντας τη φωτογραφία και γράφοντας: «Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση στην τοπική οργάνωση Κωνσταντινούπολης του Καλού Κόμματος. Μεταφέροντας τις καλύτερες ευχές μου στους φίλους μας, υπογραμμίζω την προσδοκία μας οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό».

Αντιδρώντας στην επίθεση, ο σύμβουλος της προέδρου του Καλού Κόμματος , Μπουρά Καβουντζού, έδειξε τον Ταγίπ Ερντογάν και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις δηλώσεις του προέδρου του AKP εναντίον της Μεράλ Ακσενέρ, που είχε πει «Μην με κάνεις να ασχοληθώ μαζί σου».

Όπως είπε ο σύμβουλος της Ακσενέρ η επίθεση ήταν αποτέλεσμα ρητορικής μίσους, προσβολών και απειλών, όπως αυτές του τούρκου προέδρου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Τουρκία το 2023 είναι η νοοτροπία που προκαλεί αυτή τη γλώσσα μίσους!» είπε.

Ο Αντιπρόεδρος του CHP, Σεγίτ Τορούν, καταδίκασε σφόδρα την ένοπλη επίθεση και ευχήθηκε «όλοι οι δράστες που εμπλέκονται στην πολιτική του φτηνού εκφοβισμού να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου το συντομότερο δυνατό».

Οι απειλές Ερντογάν

Σημειώνεται πως ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε απειλές κατά της Μεράλ Ακσενέρ αφού αυτή αποκάλυψε την τελετή θεμελίωσης ενός νοσοκομείου που δεν έγινε ποτέ, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας.

«Να προσέχεις το όνομα μου. Με λένε Ταγίπ και το επώνυμο μου Ερντογάν. Να προσέχεις και το όνομα Ταγίπ και το όνομα Ερντογάν!» ήταν η απειλή του προέδρου της Τουρκίας προς τη Μεράλ Ακσενέρ, μετά τις δηλώσεις της ίδιας ότι «δεν φοβάται τίποτα» για τις αποκαλύψεις, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα