Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, όπου θα παραδοθεί προτού να οδηγηθεί στο δικαστήριο όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, το 2016.

Ο πρώην πρόεδρος χαρακτήρισε «σουρεαλιστικό» το γεγονός ότι πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν. Είναι ο πρώτος πρώην ή εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με άσκηση ποινικής δίωξης.

ΗΠΑ: Η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται για την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ

Αναμένεται ότι θα δηλώσει αθώος σε όλες τις κατηγορίες και θα κάνει δηλώσεις αργότερα, αφού επιστρέψει στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με νομικούς, η ποινική δίκη απέχει περισσότερο από ένα χρόνο αυξάνοντας την πιθανότητα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ να βρεθεί αντιμέτωπος με ενόρκους σε δικαστήριο του Μανχάταν κατά τη διάρκεια ή ακόμη και μετά την προεκλογική εκστρατεία του 2024, καθώς επιδιώκει την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.

Δακτυλικά αποτυπώματα – Ενίσχυση της νομικής του ομάδας

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παραδοθεί εντός της ημέρας στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν και πιθανότατα θα του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα πριν εμφανιστεί ενώπιον δικαστή για την απαγγελία κατηγορίας, όπου θα δηλώσει αθώος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, ο Τραμπ θα αντιμετωπίσει 34 κατηγορίες κακουργήματος για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων. Kαμία από τις κατηγορίες εναντίον του Τραμπ δεν ήταν πλημμεληματική. Ενισχύοντας τη νομική του ομάδα, ο Τραμπ προσέλαβε τον Τοντ Μπλανς, έναν διακεκριμένο δικηγόρο υπεράσπισης ποινικών υποθέσεων λευκού κολάρου και πρώην ομοσπονδιακό εισαγγελέα, για να συμμετάσχει στην υπεράσπισή του, δήλωσαν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Το αίτημα των δικηγόρων του Τραμπ

Οι δικηγόροι του Τραμπ αντιτάχθηκαν στη βιντεοσκόπηση, τη φωτογράφηση και τη ραδιοφωνική κάλυψη της απαγγελίας κατηγοριών, όπου ο κατηγορούμενος προσάγεται στο δικαστήριο για να ακούσει τις κατηγορίες και να έχει την ευκαιρία να δηλώσει την ενοχή του, λέγοντας ότι αυτό θα «επιδεινώσει μια ήδη σχεδόν τσίρκο-ειδή ατμόσφαιρα γύρω από αυτή την υπόθεση», αφαιρώντας του την αξιοπρέπεια και την ευπρέπεια.

Ο δικαστής Juan Merchan αργά τη Δευτέρα αποφάσισε ότι πέντε φωτογράφοι θα γίνουν δεκτοί πριν από την έναρξη της απαγγελίας κατηγορίας για να τραβήξουν φωτογραφίες για αρκετά λεπτά μέχρι να πρέπει να σταματήσουν, ενώ οι κάμερες επιτρέπονται στους διαδρόμους του κτιρίου.

Το σώμα ενόρκων του Μανχάταν που απήγγειλε κατηγορίες στον Τραμπ άκουγε επί μήνες στοιχεία σχετικά με την πληρωμή 130.000 δολαρίων στην ηθοποιό ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς τις τελευταίες ημέρες της προεδρικής εκστρατείας του 2016.

Η Ντάνιελς έχει πει ότι πληρώθηκε για να σιωπήσει σχετικά με μια σεξουαλική συνάντηση που είχε με τον Τραμπ σε ένα ξενοδοχείο στη λίμνη Τάχο το 2006. Ο Τραμπ αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε τέτοια σχέση μαζί της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος