Η ειδική αποστολή του Φάις με την Levis

·      Ακόμη μια ισχυρή μάρκα πέρασε στο χαρτοφυλάκιο του Σάμι Φάις.

·      Ο πολύπειρος επιχειρηματίας, ο οποίος έφερε την Nike στην χώρα μας ανέλαβε πρόσφατα την εκπροσώπηση της «Levis» σε Ελλάδα και Κύπρο.

·      Μαθαίνουμε πως η συμφωνία αφορά τόσο τη χονδρική πώληση όσο και την λιανική…

·      Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσουν και τα πρώτα καταστήματα υπό την ευθύνη του ομίλου fais σε Γλυφάδα και Νέα Ερυθραία.

·      Το business plan προβλέπει τη δημιουργία 4 με 5 εταιρικών καταστημάτων τον χρόνο κυρίως στην Αθήνα την πρώτη διετία.

·      Δεν αποκλείεται πάντως να επιταχυνθεί η ανάπτυξη του δικτύου ανάλογα με την απήχηση του εγχειρήματος.

·      Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση του ομίλου Φάις πάντως εμφανίζονται αισιόδοξοι για το νέο project, αν και όπως σημειώνουν, «τα τελευταία χρόνια τα διάσημα ρούχα δεν είχαν της ανάλογης προσοχής».

·      Η αναγνωρισιμότητα του σήματος, λένε, αποτελεί μια πρώτης τάξεως μαγιά…

·      Οι παλαιότερες γενιές θα θυμούνται πως κάποτε τα jeans της σειράς 501 γίνονταν ανάρπαστα παρ’ ότι πωλούνταν σε τσουχτερές τιμές…

——————————————————————————————————————————————————————
Το «όχι» του Νικολαΐδη της PeopleCert στον Σταθόπουλο

·      Η εξαγορά του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ από την BC Partners δεν ήταν και η πλέον αναμενόμενη.

·      Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ψεύδεται…

·      Βέβαια ο επικεφαλής του fund, Νίκος Σταθόπουλος φρόντισε με τις δηλώσεις του να περιγράψει το σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση.

·      Όπως είπε οι δυο αυτές εταιρείες αντανακλούν τα χαρακτηριστικά που αναζητούν στις επενδύσεις τους: «ηγέτες της αγοράς που επωφελούνται από τη μακροπρόθεσμη και ανθεκτική ανάπτυξη, δημιουργώντας αξία σε πολλά επίπεδα».

·      Ωστόσο πριν αποκτήσει τους παραπάνω εκπαιδευτικούς ομίλους με τους 22.000 και πλέον φοιτητές είχε χτυπήσει την πόρτα και σε έναν όμιλο που δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης.

·      Ο λόγος για την PeopleCert του Βύρωνα Νικολαΐδη, η οποία θεωρείται από τις κορυφαίες στον τομέα των πιστοποιήσεων.

·      Ωστόσο, ο κ. Σταθόπουλος δεν είχε την ίδια επιτυχία. Ο κωνσταντινουπολίτης επιχειρηματίας απέρριψε ευγενικά την πρόταση του.

·      Μαθαίνουμε πως δεν ήταν θέμα χρημάτων, αλλά διαφορετικών επιδιώξεων…

·      Το BC Partners, πληροφορουμαστε, ήθελε να αποκτήσει την πλειοψηφία, και να έχει τον έλεγχο κάτι που δεν ήταν διατεθειμένος να συζητήσει ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της PeopleCert…

·      Για όσους αναρωτιούνται εάν οι σχέσεις των δυο ανδρών διαταράχθηκαν μετά από αυτή την εξέλιξη, η απάντηση είναι πως «όχι»…

———————————————————————————————————————————————————————————-

Πέντε χρόνια «τρώει» η γραφειοκρατία από τις επενδύσεις

·      Η Ελλάδα έχει ομολογουμένως πραγματοποιήσει άλματα στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Το τέρας της γραφειοκρατίας έχει σε έναν βαθμό ηττηθεί.

·      Ωστόσο, όπως λένε στη στήλη άνθρωποι της πιάτσας υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει στο μέτωπο των αδειοδοτήσεων.

·      Ειδικά όταν πρόκειται για επενδύσεις που αφορούν την αξιοποίηση νεότερων μνημείων.

·      Εκεί το πράγμα φαίνεται πως κολλάει. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν επιχειρηματίες που έχουν καλή γνώση του θέματος.

·      Ο μέσος χρόνος ωρίμανσης, όπως λένε, είναι μια 5ετία. Με βάση αυτό σχεδιάζουν και το business plan και υπολογίζουν τα κεφάλαια που θα διαθέσουν…

·      Όλα αυτά βεβαίως μέχρι να καταπολεμηθεί πλήρως το τέρας της γραφειοκρατίας…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino