Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τον Προϋπολογισμό και τη Διοίκηση, Γιοχάνες Χαν, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και ο νέοι ίδιοι πόροι για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιοχάνες Χαν: Εκταμιεύτηκαν τα πρώτα 3,55 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης προς την Ελλάδα

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της βιομηχανικής πολιτικής και τη στήριξη της καινοτομίας.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το υπό διαπραγμάτευση νέο δημοσιονομικό πλαίσιο θα πρέπει να παρέχει επαρκή περιθώρια για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, κάτι που αποδείχτηκε απαραίτητο τα προηγούμενα χρόνια, τονώνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. και διαφυλάσσοντας την κοινωνική συνοχή.

Αύξηση στα επιδόματα ΟΠΕΚΑ

Στο μεταξύ αύξηση στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από φέτος την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ κατά 8%.

Το μέτρο αύξησης των αναπηρικών επιδομάτων, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αφορά συνολικά σε περισσότερους από 200.000 δικαιούχους που λαμβάνουν τα σχετικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα σημείωσε ο πρωθυπουργός: «Έχουμε αποδείξει την φροντίδα για τους πιο ευάλωτους και ξέροντας ότι οι αναπηρικές συντάξεις αυξήθηκαν η αλήθεια είναι ότι δεν τις ακολούθησαν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Γι’ αυτό ως τελευταία συμβολική πράξη της κοινοβουλευτικής περιόδου αποφάσισα άμεση αύξηση κατά 8% στα αναπηρικά επιδόματα».

Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ
Ο ΟΠΕΚΑ διαχειρίζεται δέκα παροχές και προγράμματα που απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία:

  1. Επίδομα κίνησης
  2. Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος κ.λπ.
  3. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά αναπηρία
  4. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση
  5. Πρόγραμμα-οικονομικής-ενίσχυσης-παραπληγικών-τετραπληγικών-και-ακρωτηριασμένων-ανασφάλιστων-και-ασφαλισμένων-του-Δημοσίου
  6. Ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή – δρεπανοκυτταρική – μικροδρεπανοκυτταρική κ.λπ.) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία κ.λπ.), Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS)
  7. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης κωφών και βαρήκοων ατόμων
  8. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία όρασης
  9. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση
  10. Οικονομική ενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών και μελών των οικογενειών τους
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες