Μια έκθεση αφιερωμένη στην νέα γενιά και την οικολογική της συνείδηση παρουσιάζει η Γκαλερί “Genesis” με έργα της εικαστικού Ράνιας Καπελιάρη, κάτω από τον γενικό τίτλο «Botanical Athens”.

Πρόκειται για μια αναφορά στην περιβαλλοντική αποψίλωση της Αθήνας και τον κίνδυνο απόλυτης καταστροφής ενός βιώσιμου χώρου από το ανθρώπινο χέρι και την παραμέληση. Βασισμένη σε μια καταγραφή των «ζωντανών» τοπίων της Αττικής , στον Ιλισό, τον Φαληρικό όρμο, την Πάρνηθα και τον Υμηττό, αποτυπωμένα , όπως τα περιγράφουν οι γκραβούρες των περιηγητών του 19ου αιώνα.

Στον αντίποδα η σύγχρονη τάση οικολογικής εν-συναίσθησης από την νέα γενιά που προστατεύει την πανίδα, δενδροφυτεύει τις καμένες εκτάσεις , καθαρίζει τις ακτές και γνωρίζει την πολύτιμη χλωρίδα της Αττικής, μέσα από δράσεις και εξορμήσεις, μοιάζει μια αισιόδοξη ακτίδα δροσιάς στο καυστικό παρελθόν της «τσιμεντοποίησης» και της «αντιπαροχής».

Σαν σύγχρονοι Σαμάνοι-μάγοι στην υπηρεσία της φύσης, τα νέα παιδιά αναζητούν την μητρική τους αγκαλιά στη φύση, μέσα από παιχνίδια φόβου και αθωότητας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται πίνακες δύο διαστάσεων, βασισμένοι σε υπαρκτά τοπία και πρόσωπα.

Info

Διάρκεια έκθεσης : Από 4 έως και 22 Απριλίου 2023
Γκαλερί Genesis Χάρητος 35 Αθήνα (Κολωνάκι) – 211 7100 566
Tρίτη–Πέμπτη-Παρασκευή 12:00 – 21:00
Σάββατο 12:00 – 15:00

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus