Ο shiba inu, το συμπαθές σκυλάκι του οποίου η εικόνα έχει συνδεθεί με το κρυπτονόμισμα Dogecoin, εμφανίστηκε ξαφνικά ως σήμα στην οθόνη φόρτωσης του twitter, στη θέση που επί χρόνια – και μέχρι πριν λίγες ώρες – βρισκόταν το γνωστό μπλε πουλί, σήμα κατατεθέν του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης από την ίδρυσή του.

Mασκ: Αντιμέτωπος με αγωγή 258 δισ. δολαρίων

Όπως σημειώνει ο Guardian, η αλλαγή φαίνεται πως αποτελεί μια καθυστερημένη πρωταπριλιάτικη φάρσα που σχετίζεται με μια δικαστική διαμάχη του Μασκ με επενδυτές του εν λόγω κρυπτονομίσματος.

Ήρθε μόλις λίγες ημέρες αφότου ο Μασκ ζήτησε από δικαστήριο στις ΗΠΑ να απορρίψει αγωγή ύψους 258 δισ. δολαρίων που κατέθεσαν εναντίον του επενδυτές του Dogecoin, για ένα υποτιθέμενο σύστημα πυραμίδας.

Οι κατηγορίες για το Dogecoin

Το Reuters ανέφερε τον περασμένο Ιούνιο ότι οι ενάγοντες ισχυρίζονται πως ο Musk γνώριζε ότι από το 2019 το κρυπτονόμισμα δεν είχε καμία αξία, αλλά προώθησε το Dogecoin για να κερδίσει από τις συναλλαγές του.

«Ο Μασκ χρησιμοποίησε το βάθρο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για να χειραγωγήσει το σύστημα πυραμίδας Dogecoin με σκοπό το κέρδος, τη δημοσιότητα και τη διασκέδαση», ανέφερε η καταγγελία.

Οι ενάγοντες σημείωναν ότι η κατάρρευση του Dogecoin ξεκίνησε όταν ο Μασκ εμφανίστηκε στο Saturday Night Live και αναφέρθηκε στο Dogecoin ως «απάτη».

Οι δικηγόροι του Μασκ και της Tesla αποκάλεσαν τους ισχυρισμούς αυτούς «ευφάνταστο σενάριο» που σχετίζεται με τα «αθώα και συχνά ανόητα tweets» του Μασκ για το Dogecoin.

Με την αλλαγή του λογότυπου του Twitter, η αξία του Dogecoin αυξήθηκε κατά 30%, στο υψηλότερο σημείο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Καταρρέει το twitter

Όσο πάντως ο Μάσκ… παίζει με το σήμα της πλατφόρμας, η αξία του twitter καταρρέει: Σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα που διέρρευσε, το Twitter αξίζει τώρα λιγότερο από 20 δισ. δολάρια, λιγότερο από το μισό των χρημάτων που κατέβαλε ο Μασκ για να το αποκτήσει πριν από έξι μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία