Ένα ρετιρέ αξίας 51 εκατομμυρίων δολαρίων με μια… αυλίτσα 316 τ.μ. είναι το νέο διαμέρισμα της μεγαλύτερης κόρης του μεγιστάνα Μπιλ Γκέιτς, Τζένιφερ Γκέιτς, στη Ν. Υόρκη.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον αριθμό 443 της Γκρίνγουιτς Στριτ στην περιοχή Τρίμπεκα του Μανχάταν και, σύμφωνα με το CNBC, στο ίδιο κτήριο έχουν διαμείνει κατά καιρούς διάσημοι όπως η Μεγκ Ράιαν, η Μπλέικ Λάιβλι και ο Ράιαν Ρέινολντς.

Μπιλ Γκέιτς: Από τα «κηρύγματα» για το περιβάλλον, τον πολυτελή βίο μέχρι την αγκαλιά της χήρας του CEO της Oracle

Το ρετιρέ που αγόρασε η 26χρονη Γκέιτς, η οποία είναι παντρεμένη με τον Ολυμπιονίκη ιππέα Νάγιελ Νάσαρ, ανήκε προηγουμένως στον πρωταθλητή της Formula 1, Λιούς Χάμιλτον. Τον Μάρτιο, το ζευγάρι καλωσόρισε το πρώτο του παιδί μαζί και πρώτο εγγόνι του Μπιλ Γέιτς.

Η Τζένιφερ είναι μια βραβευμένη ιππέας που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ με πτυχίο στην ανθρώπινη βιολογία και αυτήν τη στιγμή παρακολουθεί την Ιατρική Σχολή Icahn στο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: CNBC

Το νεοαποκτηθέν ρετιρέ της έχει επιφάνεια 826,8 τ.μ., έναν υπαίθριο χώρο 316 τ.μ. και πισίνα. Περιλαμβάνει έξι υπνοδωμάτια, έξι μπάνια και δύο WC.

Δίνοντας το σκεπτικό που διέπει τον σχεδιασμό του κτηρίου, η διευθύντρια της εταιρείας αρχιτεκτονικής είπε στο αμερικανικό δίκτυο: «Προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε το κτήριο έτσι ώστε οι κάτοικοι να έχουν ιδιωτικότητα, αλλά και να επωφεληθούν από τη θέα στο εξωτερικό και το εσωτερικό του κτηρίου». Σύμφωνα, δε, με την ίδια, ένας από τους λόγους για τους οποίους τα διαμερίσματα σε αυτό είναι τόσο δημοφιλή είναι το άπλετο φυσικό φως που απολαμβάνουν.

Το ρετιρέ τριών επιπέδων της Γκέιτς είναι η μεγαλύτερη κατοικία στο κτήριο των 53 διαμερισμάτων. Έχει πρόσβαση δικό του ασανσέρ και δύο από τις 15 θέσεις στάθμευσης του κτηρίου.

Πηγή: CNBC

Άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν δοκάρια από πεύκο, ανακαινισμένα παράθυρα, κουζίνα σεφ, μπαρ με νεροχύτη και τζάκι αερίου. Το ίδιο το κτήριο διαθέτει εσωτερική πισίνα 21,3 μέτρων, γυμναστήριο, αίθουσες γιόγκα, playroom για παιδιά, και χώρο αποθήκευσης ποδηλάτων καθώς και κάβα.

Η αρχιτέκτονας ανέφερε πως στους διάσημους αρέσει ιδιαιτέρως το γεγονός ότι το κτήριο διαθέτει περισσότερους ανελκυστήρες από όσους τυπικά χρειαζόταν για τον αριθμό των διαμερισμάτων. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να κατεβαίνουν μέχρι τα αυτοκίνητά τους χωρίς να χρειάζεται να βγουν ποτέ έξω.

Εκτός από τον δικό της υπαίθριο χώρο, η Τζένιφερ μπορεί να απολαύσει και την εσωτερική αυλή και τον κοινό υπαίθριο χώρο στην οροφή – κάτι σπάνιο στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή