Έχοντας ολοκληρώσει ήδη μια  πρώτη θητεία, ο Έλληνας επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power θα βρεθεί στο τιμόνι του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φωτοβολταϊκών (SPE) για δεύτερη συνεχόμενη τριετία.

Ο Αριστοτέλης Χαντάβας θα συνεχίσει να ηγείται της προσπάθειας για μεγαλύτερη συμμετοχή της ηλιακής ενέργειας στο ευρωπαϊκό ενεργειακό μείγμα, από τη θέση του Προέδρου της SolarPower Europe. Έχοντας ήδη πετύχει αξιοσημείωτη ανάπτυξη του Οργανισμού από το 2020 έως σήμερα, με αύξηση των μελών κατά 40% και των εσόδων του Οργανισμού κατά €1,8 εκατ., ο κύριος Χαντάβας διεύρυνε σημαντικά την επιρροή της SolarPower Europe στα ευρωπαϊκά θεσμικά κέντρα λήψης αποφάσεων.

Χαντάβας (Solar Power Europe): Ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης σημαίνει γεωπολιτική σταθερότητα

Η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει το 1 TW εγκατεστημένης ηλιακής ισχύος

Η επανεκλογή του κ. Χαντάβα σηματοδοτεί τη συνέχιση των δράσεων που αποσκοπούν στην περαιτέρω αύξηση του μεριδίου της ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της SolarPower Europe εκτιμά ότι η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει το 1 TW εγκατεστημένης ηλιακής ισχύος, έως το 2030. Με βάση αυτή την προοπτική, ο κ. Χαντάβας έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο τον ουσιαστικό διάλογο με τους υπευθύνους χάραξης πολιτικής, για τη διαμόρφωση ενός ευνοϊκού ρυθμιστικού πλαισίου που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη.

Μεταξύ των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει ο κος Χαντάβας, για την επόμενη τριετία, είναι η συμβολή της SolarPower Europe στον επανασχεδιασμό μιας ανθεκτικής και ισχυρής ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας και η προώθηση του reskilling και upskilling για τη δημιουργία νέων τοπικών πράσινων θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις