Για 8η χρονιά στο λιμάνι του Ναυπλίου, θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από τις 29 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2023 το Mediterranean Yacht Show (MEDYS) Η έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού και τον Δήμο Ναυπλιέων με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ευρίσκεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Yachting: Στο 100% οι ναυλώσεις ιστιοφόρων και καταμαράν πέρυσι

Ήδη έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής διεθνώς αφού το 2022 ξεπέρασε κατά πέντε φορές τον αριθμό των σκαφών που κατόρθωσαν να εκθέσουν η Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία μαζί στην αντίστοιχη έκθεση της Βαρκελώνης.

Αναδεικνύοντας την υπεροχή του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού, το MEDYS 2023 καταγράφει 95 εγγεγραμμένα σκάφη, yacht brokers από περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου και πολλούς εκθέτες με υπηρεσίες και προϊόντα σχετικά με το αντικείμενο της έκθεσης. Το “παρών” θα δώσουν κορυφαίες διεθνείς εταιρείες όπως οι Camper & Nicholsons International, CSO Yachts, YCO, IYC, CharterWorld LLP, Yachting Partners International, Northrop & Johnson, Luxury Charter Group, West Nautical κ.ά. Η έκθεση θα διαρκέσει 5 ημέρες, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες brokers από όλο τον κόσμο να δουν από κοντά τα διαθέσιμα προς ναύλωση σκάφη και τις δυνατότητές τους, αλλά και να γνωρίσουν τα πληρώματα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται.

“Ήδη 95 σκάφη από 24 μέτρα έως 85 μέτρα μήκος έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο ΜEDYS 2023, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι η πιο σημαντική έκθεση μέχρι σήμερα. Κατέχοντας μια από τις κορυφαίες θέσεις στην ατζέντα του yachting παγκοσμίως, η έκθεση διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, και έχει αναδείξει τη δυναμική και την απόλυτη επάρκεια σε ποσότητα και ποιότητα των σκαφών με Ελληνική Επαγγελματική Άδεια”, αναφέρει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, Μιχάλης Σκουλικίδης.

Στο πλαίσιο του ΜEDYS διοργανώνεται και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με κορυφαία τον δημοφιλή διαγωνισμό Chef’s Competition, όπου οι ταλαντούχοι σεφ των σκαφών θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε μια επιτροπή με πολλά αστέρια Michelin! Κριτές φέτος θα είναι οι βραβευμένοι με 2 αστέρια Michelin Γιώργος Παπαζαχαρίας από το ελληνικό Delta Restaurant και Antonio Mellino από το εστιατόριο Quattro Passi της Ιταλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα