Αλλαγές στις δράσεις διάδοσης και κοινοποίησης των αποτελεσμάτων του Επιχειρησιακού τους Σχεδίου, οι οποίες πρέπει να περιγράφονται στην Αίτηση Στήριξης και στην συνέχεια να υλοποιηθούν, προκειμένου οι Επιχειρησιακές Ομάδες να θεωρούνται επιλέξιμες, περιλαμβάνει εγκύκλιος διάχυσης. Η εγκύκλιος αυτή αφορά τις Επιχειρησιακές Ομάδες, οι οποίες έχουν ενταχθεί στη Δράση 2 των Υπομέτρων 16.1-16.2 και 16.1-16.5, του ΠΑΑ.

Παράλληλα, για την υλοποίηση των δράσεων διάδοσης, οι δικαιούχοι του Μέτρου 16 πρέπει να τηρούν τις τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις για τις ενέργειες ενημέρωσης και δημοσιότητας όπως παραγωγή εντύπου, ηλεκτρονικού και κάθε είδους προωθητικού υλικού.

Σχέδια βελτίωσης: 25 + 1 ερωταπαντήσεις για την υποβολή των αιτήσεων στήριξης

Χρηματοδότηση και όρια προϋπολογισμού-Αποπληρωμή των δικαιούχων

Η αποπληρωμή των δικαιούχων στο πλαίσιο της Δράσης 2, όσον αφορά στο πιλοτικό έργο, θα πραγματοποιείται εφόσον πιστοποιηθεί η ορθή υλοποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου και έχει πραγματοποιηθεί

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αποστολή των Ενημερωτικών Δελτίων στην αρμόδια Μονάδα, για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του επιχειρησιακού σχεδίου τόσο μέσω του ΕΑΔ όσο και μέσω του Δικτύου της ΕΣΚ (EIP AGRI).

Επισημαίνεται ότι η έκθεση προόδου της τελικής αίτησης πληρωμής της Δράσης 2 περιλαμβάνει επίσης τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του επιχειρησιακού σχεδίου μέσω του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου και μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου της ΕΣΚ (EIP AGRI).

Για την παρακολούθηση των ενεργειών διάδοσης και κοινοποίησης των αποτελεσμάτων, η έκθεση προόδου της τελικής αίτησης πληρωμής θα συνοδεύεται από το συμπληρωμένο Πίνακα Παρακολούθησης Ενεργειών Διάδοσης του Έργου.

Κατά τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση των ενεργειών διάδοσης και κοινοποίησης των αποτελεσμάτων ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου, οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι οι ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν πρέπει να είναι όσο πιο ακριβείς και στοχευμένες γίνεται.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO