«Σημαντική πρόοδος» σημειώνεται ως προς «την οριστικοποίηση των απαραίτητων εγγράφων και την υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών» για «την ολοκλήρωση της συναινετικής ανακεφαλαιοποίησης και αναδιάρθρωσης» του Ομίλου Frigoglass.

Frigoglass: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης – Τι είπε ο Χαράλαμπος Δαυίδ

Η ανακοίνωση

Σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει:

«Σε συνέχεια των από 5 Δεκεμβρίου 2022, 2 Φεβρουαρίου 2023, 1 Μαρτίου 2023, 6 Μαρτίου 2023 και 28 Μαρτίου 2023 ανακοινώσεών της, η Frigoglass Α.Β.Ε.Ε. («Frigoglass») και οι θυγατρικές της (ο «Όμιλος») συνεχίζουν να κάνουν σημαντική πρόοδο σχετικά με(η «Συναλλαγή»). Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, η Frigoglass αναμένει ότι η υλοποίηση της Συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης των Νέων Ομολογιών Προνομιακής Εξασφάλισης και της ολοκλήρωσης της Μεταβίβασης Περιουσιακών Στοιχείων και Υποχρεώσεων (ως ορίζονται στην από 6 Μαρτίου 2023 ανακοίνωση), θα επέλθει στις ή περί την 20η Απριλίου 2023, υπό την επιφύλαξη εκπλήρωσης συγκεκριμένων αιρέσεων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα μέρη της Δεσμευτικής Συμφωνίας (ως ορίζεται στην από 5 Δεκεμβρίου 2022 ανακοίνωση) συμφώνησαν όπως τροποποιήσουν ορισμένους όρους της Δεσμευτικής Συμφωνίας προκειμένου να παραταθεί η περίοδος υλοποίησης της Συναλλαγής μέχρι τις 28 Απριλίου 2023.»

Το σχέδιο εξυγίανσης

Υπενθυμίζεται ότι πριν έξι χρόνια η Frigoglass είχε εξασφαλίσει μείωση δανεισμού κατά 140 εκατ. ευρώ, ρευστότητα 70 εκατ. ευρώ και επιπλέον 60 εκατ. ευρώ ως μετοχικό κεφάλαιο από τον βασικό μέτοχο.

Τη δομή της συμφωνίας μεταξύ ομολογιούχων και του βασικού μετόχου Truad (οικογένειες Δαυίδ-Λεβέντη) ανέλυσε ο Νίκος Μαμουλής, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass.

Με βάση τη συμφωνία, στους ομολογιούχους της Frigoglass (υπό το σχήμα Frigo NewCo 1 Ltd) περνάει το 85% του ομίλου, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι (μέσω της Frigoglass ΑΒΕΕ) θα διατηρήσουν το 15% (η Truad Verwaltungs συμφερόντων Δαυίδ-Λεβέντη θα περιοριστεί λίγο πάνω από το 7%) στη νέα εταιρική οντότητα Frigo DebtCo Plc που θα δημιουργηθεί με έδρα την Αγγλία.

Επίσης με βάση τη συμφωνία υπάρχει υποχρέωση να πουληθεί το εργοστάσιο στην Κάτω Αχαΐα που είχε κλείσει το 2019 και το τίμημα να εισπραχθεί από τους ομολογιούχους.

Στη Frigo DebtCo Plc θα μεταφερθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Frigoglass και τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, όπως και οι συμβάσεις με εργαζόμενους, πελάτες, προμηθευτές κ.ά. Στο νέο ΔΣ θα έχει μία θέση για τους υφιστάμενους μετόχους της Frigoglass ΑΒΕΕ.

Στη γενική συνέλευση συμμετείχαν μέτοχοι που συνολικά ελέγχουν το 59,11% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις