Τις προβλέψεις του για το πώς θα κυλίσει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του γνωστού προγνώστη στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ο καιρός χαλάει από το Σάββατο και την Κυριακή των Βαΐων αλλά και τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένονται τοπικές μπόρες.

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα το Πάσχα

Τέλος οι καλύτερες καιρικές συνθήκες της Μεγάλης Εβδομάδας θα σημειωθούν τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ο καιρός το Σάββατο

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το πρωί του Σαββάτου στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα υπάρχει ηλιοφάνεια με πολύ λίγες τοπικές συννεφιές. Τοπικές συννεφιές θα υπάρχουν από τη Θεσσαλία μέχρι και την ανατολική Πελοπόννησο που θα είναι λίγο πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά.

Στα βορειοανατολικά θα υπάρχει ηλιοφάνεια όπως και στη Θράκη. Από τις Κυκλάδες και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχει συννεφιά.

Στην κεντρική και στη δυτική Μακεδονία έως και τη βόρεια-βορειοανατολική Θεσσαλία, θα υπάρχουν σύννεφα που δεν αποκλείεται να δώσουν κάποιες ασθενείς τοπικές μπόρες στην περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου και στις όμορες περιοχές, δηλαδή στη δυτική, βορειοδυτική Χαλκιδική και κυρίως στην Πιερία μέχρι και τη βορειοανατολική Λάρισα.

Προς το μεσημέρι του Σαββάτου οι περιοχές με την περισσότερη ηλιοφάνεια θα εντοπίζονται στη δυτική, βορειοδυτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές συννεφιές κατά τόπους αυξημένες στα κεντρικά, ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

Περισσότερη συννεφιά από τη νότια Πελοπόννησο, Κρήτη και Δωδεκάνησα, όπου θα ξεκινήσουν κάποιες τοπικές βροχές. Αρχικά στην ανατολική, νοτιοανατολική Κρήτη μέχρι και το Καρπάθιο.

Στην Κεντρική Μακεδονία μέχρι και τη Θεσσαλία θα υπάρξουν μπόρες μέχρι και το απόγευμα, κυρίως στο ορεινό κομμάτι και το βράδυ θα υπάρξουν κάποιες βροχές, λίγο περισσότερες στη δυτική Μακεδονία, στα πιο δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στη βόρεια Θεσσαλία.

Μάλιστα στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείονται και κάποιες σποραδικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 1.300 μέτρα. Στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξει κατά βάση αραιή συννεφιά, η οποία θα είναι πιο πυκνή στα νότια.

Η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουν περισσότερη συννεφιά τις βραδινές νυχτερινές ώρες και θα πρέπει να βρέξει κατά τόπους, οι οποίες θα είναι ασθενείς και μέτριας έντασης.

Οι άνεμοι θα είναι 3-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται το μεσημέρι στους 15-17 βαθμούς, στους 11 με 16 στα βόρεια και στους 17 στα νότια.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα έχουμε συννεφιές παροδικά αυξημένες, αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας από το πρωί. Σταδιακά οι συννεφιές θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποια τοπική ασθενή βροχή με μικρή πιθανότητα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι με ανατολικές διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε επίσης συννεφιές και προς το μεσημέρι θα υπάρξουν κάποιες τοπικές μπόρες κυρίως στο ορεινό και βόρειο κομμάτι. Προς το βράδυ οι όποιες βροχές θα μετατοπιστούν λίγο πιο δυτικά, όπου θα χιονίσει και κάπως παροδικά πάνω από τα 1.300-1.400 μέτρα στην ορεινή, Πέλλα, Πιερία και Ημαθία.

Οι άνεμοι θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8-15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή Βαΐων

Την Κυριακή των Βαΐων θα ξεκινήσει και με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε αρκετά σύννεφα, τα οποία θα αρχίσουν να πυκνώνουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Από την Κεντρική Μακεδονία και κυρίως, Πέλλα, Πιερία και Ημαθία και ίσως μέχρι τη Θεσσαλονίκη και τα βόρεια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως όμως στη δυτική Μακεδονία, στην ορεινή, ανατολική πλευρά της Ηπείρου, στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και στην ανατολική, βορειοανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν σύννεφα που θα δώσουν μπόρες βροχής και ίσως δημιουργηθούν οι συνθήκες για κάποιες τοπικές καταιγίδες.

Στα ορεινά βορειοδυτικά, στα ορεινά της Ηπείρου, της βορειοδυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής Θεσσαλίας πάνω από τα 1.500 μέτρα ίσως έχουμε και κάποιες μπόρες χιονιού, ίσως και κάποιες δυνατές μπόρες χιονιού.

Μεγάλη πιθανότητα για μπόρες υπάρχει και για περιοχές της Κρήτης μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15-17 βαθμούς

Οι άνεμοι θα είναι με βόρειες, βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 3-5 μποφόρ.

Ο καιρός από τη Μεγάλη Δευτέρα

Τη Μεγάλη Δευτέρα, θα έχουμε επίσης φαινόμενα και άστατο καιρό με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Παρόλο που η μέρα θα ξεκινήσει σχετικά καλά με πολύ λίγα σύννεφα, θα αρχίσουν να πυκνώνουν στα ηπειρωτικά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην ορεινή κεντρική και βόρεια, βορειοδυτική Ελλάδα και στην ορεινή Πελοπόννησο και στα βορειοανατολικά ορεινά, πάνω από τα 1.400 μέτρα, θα υπάρξουν τοπικές μπόρες χιονιού, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι πιο δυνατές.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και ίσως στα Δωδεκάνησα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου να φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14-16 βαθμούς και τοπικά ακόμα και στους 17 βαθμούς

Τη Μεγάλη Τρίτη, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται πλέον κυρίως  στις πιο ανατολικές περιοχές. Θα υπάρχουν αρκετά διαστήματα καλού καιρού, με λίγα σύννεφα και ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Ίσως υπάρξουν λίγα φαινόμενα, με πολύ σύντομες μπόρες μεταξύ μεσημεριού και απογεύματος στην ορεινή Πελοπόννησο και Στερεά.

Κρήτη και Δωδεκάνησα ίσως έχουν λίγο περισσότερες μπόρες, όπως και περιοχές της ορεινής Θράκης.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ.

Θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας που στα ηπειρωτικά θα φτάσει ακόμα και τους 18 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Τετάρτη νέα σύννεφα θα δώσουν τοπικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και σε κάποιες παραθαλάσσιες περιοχές.

Μάλιστα τη Μεγάλη Τετάρτη στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας ο υδράργυρος θα πλησιάσει τους 19-20 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός φτιάχνει και θα υπάρχουν οι καλύτερες καιρικές συνθήκες τη Μεγάλη Εβδομάδα με ηλιοφάνεια σχεδόν παντού.

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα υπάρχει από το απόγευμα κάποια αστάθεια στα δυτικά και βορειοδυτικά της χώρας.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση