Υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές, όπως για πρώτη φορά δήλωσε στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Όπως είναι γνωστό, άλλωστε, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, αποφάσισε να μην είναι συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, αφήνοντας ένα σημαντικό κενό για τη Νέα Δημοκρατία στην συγκεκριμένη περιφέρεια, στην οποία η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος.

Εκλογές: O Μητσοτάκης σε… «διαθεσιμότητα» για debate – «Σηκώνει το γάντι» ο Τσίπρας: «Όπου θες αρκεί να μιλήσουμε»

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε κατ’ αρχήν πως ο Κώστας Καραμανλής «έχει πάντα στην καρδιά του τη ΝΔ», ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά: «Και εγώ προσωπικά τον ευχαριστώ. Άλλωστε, υπό τη δική του ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, από όπου κι αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης».

Και στη συνέχεια, αναφορικά με τη δική του υποψηφιότητα, δήλωσε πως έχει ασχοληθεί «τόσο πολύ και συστηματικά με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, ώστε ήδη αισθάνομαι βουλευτής της», όπως είπε.

«Θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης»

«Στις προσεχείς εκλογές, ναι, θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, δείχνοντας με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον μου για την πόλη και την Βόρεια Ελλάδα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα είναι υποψήφιος σε άλλες δύο περιφέρειες – όπως έχει δικαίωμα από το νόμο – στον δυτικό τομέα της Αθήνας (όπου έχει και σήμερα την έδρα) και στον Έβρο.

Στην συνέντευξή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και σε ερωτήσεις ειδικά για το έργο της κυβέρνησής του στην Θεσσαλονίκη, καθώς και στο τι να περιμένει η πόλη από μια νέα τετραετία της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον ίδιο.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αποκαλύψει και το αγαπημένο του σημείο στην Θεσσαλονίκη:

«Είναι η πλατεία Αριστοτέλους, που σχεδίασε ο Ερνέστ Εμπράρ. Η αρχιτεκτονική της αξία, η σημειολογία της για την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και η ζωντάνια που της δίνουν οι νέοι άνθρωποι που την επισκέπτονται καθημερινά, την έχουν αναγάγει σε μοναδικό τοπόσημο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα