Με περίσσεια ευκολία, ο ΓΔ κατάφερε να προσπεράσει την αντίσταση των 1075 μονάδων που είχε πρόσφατα ξαναδοκιμάσει χωρίς επιτυχία. Κι έτσι, απέκτησε ορατότητα για τη ζώνη των 1120

Με ισχυρή ώθηση από τα περισσότερα δεικτοβαρή χαρτιά και εφεδρείες από τις μετοχές πληροφορικής, επήλθε θρίαμβος στο ΧΑ.

Και μάλιστα, σε μια ύπουλη συνεδρίαση, όπου και δεν αναμένετο μεγάλη συν/κή δραστηριότητα λόγω των μαζεμένων αργιών (10,14 και 17 Απριλίου).

Ωστόσο, με ισχυρούς τζίρους, γενναία πακέτα προσυμφωνημένων και εξαιρετική διάχυση ρευστότητας, προσπεράστηκε εύκολα το εμπόδιο των 1075, και πλέον τα πάντα είναι ανοιχτά.

Οι επενδυτές μοιάζουν να προεξοφλούν θετική έκβαση για την 21η Απριλίου, ελέω αναβάθμισης, με τις κατασκευαστικές να έχουν τον πρώτο λόγο, παρέα με τον ενεργειακό κλάδο και τον τουρισμό.

Το πολιτικό σκηνικό, αν και θολό, δεν δείχνει να ανησυχεί, καθώς δια της ατόπου, είναι και το μόνο σενάριο που θα επέτρεπε τέτοια εικόνα στο ταμπλό.

Αλλιώς λογιζόμενο, αν οι αγορές δεν έβλεπαν λύση (αργά ή γρήγορα), τώρα δεν θα μιλούσαμε για τετραψήφιο ΓΔ.

Και για άλλη μια φορά, μαύρο πρόβατο η ΔΕΗ, που παρά τις προσπάθειες, μοιάζει εντελώς αποκομμένη από τη θεωρητική αποτίμηση, τουλάχιστον βάσει προσδοκιών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο όμιλος Viohalco, με τη CENER να μοιάζει ασταμάτητη.

Ειδική μνεία σε ΠΡΟΦ που ξύπνησε επιτέλους και κοιτάει το 4,30, ενώ να σημειωούν οι υπέρμετρα υψηλοί όγκοι 23 (!) φορές πάνω από τον μεσοσταθμικό, χάρη και στα 3 πακέτα. Στο ίδιο μοτίβο και η ΕΝΤΕΡ, με περίπου 10 φορές τον δικό της μεοσταθμικό, αμφότερες δε σε υπεραπόδοση έναντι όλων των υπολοίπων.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής