Με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα έκλεισε και αυτή η κουτσή χρηματιστηριακή εβδομάδα, ελέω αργιών Πάσχα (Καθολικών και Ορθοδόξων). Η κατάνυξη, πάντως, δεν χαρακτήρισε τους αγοραστές, που κατάφεραν τη δέκατη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση

Και με το momentum να παραμένει ισχυρό, γεννάται το ερώτημα αν και κατά πόσο το ταμπλό προεξοφλεί το (μάλλον απίθανο) σενάριο της αναβάθμισης, που διακαώς ζητάει η χρηματαγορά μας για να απογειωθεί.

Αλλά ακόμα κι αν μια τέτοια ανακοίνωση δεν έρθει, το πιθανότερο είναι ότι το λεκτικό θα είναι αισιόδοξο, ώστε να μην απομακρυνθούν και πάρα πολύ οι μεσοπρόθεσμοι που ήδη είχαν προεξοφλήσει καλό σενάριο το τελευταίο διάστημα.

Εξάλλου, με τους περισσότερους τίτλους σε μεγάλη και μεσαία κεφ/ση να παραμένουν ανοδικοί, δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να περιμένει πλήρη αντιστροφή μιας τόσο ισχυρής ανοδικής τάσης.

Οι 1080 μονάδες του ΓΔ είναι το κρισιμότερο διαγώνισμα, όπου και αναμένονται βαριές αγορές που θα θέλουν να (επανα)τοποθετηθούν, με τα χαρτιά που ήδη έτρεξαν (ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΤΙΤΚ, ΟΠΑΠ κ.α.) να είναι και οι βασικοί ύποπτοι.

Κλαδικά, ενέργεια, κατασκευές, πληροφορική και χρημ/κα είναι στην πρώτη γραμμή του πυρός, ενώ και οι ευρωαγορές συνεχίζουν πέριξ των ιστορικών τους υψηλών, προδιαθέτοντας για το καλύτερο.

Με την τουριστική περίοδο προ των πυλών, και ένα ευρώ ..ακριβώς εκεί που πρέπει να είναι, ενδέχεται να αναχαιτιστεί εν μέρει η υφεσιακή πανώλη, ενώ και το ΔΝΤ δίνει καλές προοπτικές για το επόμενο διάστημα και κερασάκι το 0,4% στο πλεόνασμα.

Τα εταιρικά αποτελέσματα κάποιων εισηγμένων μας είναι αν μη τί άλλο εντυπωσιακά, με νέα ρεκόρ τζίρου ή/και κερδοφορίας, και περιμένουμε να ωριμάσει ένα ενδεχόμενο καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα για να φύγει και ο κίνδυνος αυτός.

Η επόμενη στάση του ΓΔ είναι οι 1115, ενώ αν πατήσει καλά στο προαναφερθέν 1080, θα κινηθεί με νέες δυνάμεις για τις 1150.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία

Το θετικό επενδυτικό κλίμα παραμένει ανέπαφο τόσο στην Αθήνα όσο και στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε νέα υψηλά 13 ετών

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing
ο Αντικριστής |

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing

Γκρεμίστηκε από τα ιστορικά της υψηλά η ΜΠΕΛΑ, μετά την είδηση του Bloomberg για πώληση 2 εκατ. μετοχών που κατείχε η Tanocerian Maritime (συμφερόντων Βακάκη) σε τιμή 27,20 ευρώ και κατά 9,3% χαμηλότερη από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η συναλλαγή θα αφορούσε στο 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.