Το παραδοσιακό έθιμο των Μπότηδων πραγματοποιήθηκε σήμερα Μεγάλο Σάββατο στην Κέρκυρα με τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει ενεργά.

Το Μεγάλο Σάββατο, στις 9 το πρωί πραγματοποιείται η περιφορά του Επιταφίου της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος -του μοναδικού επιταφίου που η περιφορά του γίνεται λίγες ώρες πριν την Ανάσταση- ενώ στις 11 ξεκινά το έθιμο των Μπότηδων με το σπάσιμο των κανατών από τα μπαλκόνια.

Φέτος στο έθιμο των Κερκυραίων συμμετείχε και  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται στο νησί με την οικογένειά του για το Πάσχα.

Εχθές, Μεγάλη Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε την περιφορά του επιταφίου σε χωριό του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι οι «μπότηδες», είναι κερκυραϊκό έθιμο που έλκει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και αποκτά χριστιανικό συμβολισμό από το σχετικό αγιογραφικό χωρίο «…ίνα συντρίψω αυτούς ως σκεύη κεράμεως…». Ωστόσο, δεν σημαίνει πως ο Χριστός είναι εκδικητικός ή τιμωρός. Ο Αναστάς Χριστός ως Αυτοφωτία και Πηγή του Ακτίστου Φωτός, διαλύει όλα τα κοσμικά σκοτάδια, ως «φώτα ολόφωτα» κατά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν