Με τον τζίρο να έχει φτάσει πρωτοφανή (για την ελληνική αγορά) επίπεδα από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται έντονα ανοδικά, διαπερνώντας αποφασιστικά πλέον και τις 1.100 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,46% στις 1.118,86 μονάδες, με τον τζίρο να έχει φτάσει στα 20 εκατ. ευρώ.

Εν αναμονή της S&P

Οι αγοραστές συνωστίστηκαν για να εκτελέσουν τις εντολές τους από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, αποτυπώνοντας πλέον τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s την προσεχή Παρασκευή. Εντολές, που όπως όλα έδειξαν, βρίσκονταν εν αναμονή προκειμένου να περάσουν οι πασχαλινές αργίες, αλλά και να γίνει περισσότερο ξεκάθαρο το προεκλογικό τοπίο.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι ο S&P θα περιοριστεί μόνο στην αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, αλλά η 9η Ιουνίου, η επόμενη δηλαδή αξιολόγηση, από τη Fitch, δεν απέχει και πολύ. Ακόμη και βάση των εκτιμήσεων για αναβάθμιση μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η 4η Αυγούστου είναι ο επόμενος στόχος, καθώς θα έχουμε νέα αξιολόγηση από τη Scope, η οποία μάλλον θα κάνει την κίνηση της αναβαθμίζοντας την οικονομία στην επενδυτική βαθμίδα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Quest, Coca Cola, Λάμδα και Motor Oil οδηγούν την άνοδο, ενώ θετικά κινούνται και οι Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, ΔΕΗ, Τιτάν, Μυτιληναίος, ΟΤΕ και Σαράντης. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Autohellas, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών