Δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, με φόντο την επικείμενη ετυμηγορία του S&P. Όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις, ήτοι δεν θα μεταβληθεί η κατάσταση προς το καλύτερο, ωστόσο δεν υφίσταται καμία ανησυχία για κακό σενάριο.

Η συναλλακτική δραστηριότητα και το στενό εύρος διακύμανσης συνηγορούν στο ότι οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής.

Και το πτωτικό βραχυπρόθεσμο τέμπο οδήγησε τον ΓΔ στη στήριξη της χζώνης των 1100, ώστε να δικαιολογείται και κάποιου είδους τεχνική ώθηση.

Παρεμεφερή εικόνα δίνουν και τα περισσότερα χαρτιά σε μεγάλη και μεσαία κεφ/ση, όλα με το δικό τους μοτίβο, ώστε να αναζητούν αγοραστές που θα (επανα)τοποθετηθούν υπέρ της ανοδικής συνέχισης.

Μεταξύ αυτών, οι τράπεζες, οι ΜΥΤΙΛ και ΟΠΑΠ, η ΜΟΗ, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, κ.α.

Στη μεσαία κεφ/ση, ξεχωρίζουν CENER (σε νέα υψηλά-ρεκόρ), ΦΡΛΚ, ΙΝΚΑΤ και οι μετοχές πληροφορικής. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΦΡΛΚ πολεμάει την αντίσταση των 4 ευρώ, που διάσπαση σε εβδομαδιαίο κλείσιμο θα προσδώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στο χαρτί.

Στις διεθνείς αγορές, ο χρόνος δείχνει να λειτουργεί αρνητικά για τη Wall Street καθώς βαραίνουν οι γνώμες της απόκλισης του (δομικού, κυρίως) πληθωρισμού με τα αναμενόμενα της Fed, ενώ παράλληλα η αγορά εργασίας παραμένει εκτός τόπου και χρόνου, μην βοηθώντας την κατάσταση.

Και όσο ο VIX πλαγιολισθαίνει, τόσο το δωμάτιο μυρίζει μπαρούτι.

Η ανάλυση που θέλει τον ΓΔ να ψάχνει νέα ώθηση από την ειδησεογραφία παραμένει ως έχει, ενώ ένα πειστικό κλείσιμο πάνω από 1150 θα ανοίξει τον δρόμο για νέο ράλι.

Τα σχήματα ΜΕΖΖ συνεχίζουν να χαρίζουν υπεραποδόσεις, με το ΣΑΝ να γράφει +100% μηνιαία, το ΓΚ +55% και το ΦΒ ..μόλις +28%, έχοντας βέβαια ήδη δώσει μέρισμα τον Νοέμβριο.

Και σιγά σιγά, μπαίνουμε στην περιοχή της ΑΤΤ με τη  λήξη της διαδικασίας ΑΜΚ (το δικαίωμα δεν διαπραγματεύεται πλέον), όπου τα πράγματα ξεκαθάρισαν για το νέο βασικό μετοχολόγιο. Η Thrivest θα ακολουθήσει με 30 εκατ. ευρώ, η Παγκρήτια με 34 (εγγύηση από Thrivest) και οι τράπεζες με 40. Το πάλαι ποτέ ισχυρό ΤΣΜΕΔΕ (νυν ΤΜΕΔΕ) θα μείνει εκτός διαδικασίας, απομειώνοντας το ποσοστό της στο 5%.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση

Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.