Μεγάλα βρετανικά εταιρικά ονόματα όπως η NatWest, η John Lewis και η Virgin Media O2 αποχώρησαν από τη Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) την Παρασκευή, καθώς ένα νέο δημοσίευμα του Guardian σχετικά με καταγγελίες για βιασμό ενέτεινε την κρίση στον επιχειρηματικό όμιλο.

To CBI, που εκπροσωπεί 190.000 επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Βρετανίας, βρίσκεται αντιμέτωπο με μάχη για την επιβίωσή του, καθώς ο αριθμός των εταιρειών που διακόπτουν τους δεσμούς μαζί του αυξάνεται.

Σκάνδαλο στο βρετανικό ΣΕΒ (CBI): Εργαζόμενες καταγγέλλουν ότι βιάστηκαν από στελέχη ομοσπονδίας εργοδοτών

Τα δημοσιεύματα του Guardian

Μετά τις καταγγελίες για βιασμό και την είδηση για αστυνομική έρευνα την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα Guardian έφερε στη δημοσιότητα την καταγγελία μιας δεύτερης γυναίκας, που είπε ότι είχε βιαστεί από δύο συναδέλφους του CBI.

Κατηγόρησε την κουλτούρα του CBI για την έλλειψη υποστήριξης μετά το περιστατικό, ενώ πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι μια τρίτη γυναίκα που δήλωσε ότι την είχε καταδιώξει συνάδελφος του CBI αποθαρρύνθηκε από το να το καταγγείλει στην αστυνομία.

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, ο βρετανικός ΣΕΒ δήλωσε ότι προχωράει σε επείγουσα εκ βάθρων επανεξέταση της κουλτούρας του και ότι θα απαντήσει στην έρευνα της δικηγορικής εταιρείας Fox Williams στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα εκθέσει τα σχέδιά του για αλλαγή.

«Ενώ το CBI δεν γνώριζε προηγουμένως τις πιο σοβαρές καταγγελίες, είναι ζωτικής σημασίας να διερευνηθούν διεξοδικά τώρα και συνεργαζόμαστε στενά με την αστυνομία», δήλωσε ο πρόεδρος του CBI Brian McBride.

Οι πρώτες αντιδράσεις των εταιρειών

Ενώ ορισμένα μέλη του CBI δήλωσαν ότι θα περιμένουν τα πορίσματα της έρευνας του δικηγορικού γραφείου, τα οποία αναμένονται άμεσα, άλλα αποφάσισαν να διακόψουν τους δεσμούς τους τώρα.

«Λόγω των περαιτέρω πολύ σοβαρών και συνεχιζόμενων ισχυρισμών που διατυπώθηκαν σχετικά με το CBI, αποφασίσαμε να τερματίσουμε τη συμμετοχή μας με άμεση ισχύ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του η εταιρεία λιανεμπορίου John Lewis.

Η Virgin Media O2 επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο το CBI αντιμετώπισε τους ισχυρισμούς. «Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η κατάσταση δεν είναι αντιπροσωπευτικός για τις επιχειρήσεις στη Βρετανία. Ως εκ τούτου, ενημερώσαμε το CBI ότι τερματίζουμε τη συμμετοχή μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας ευρυζωνικών συνδέσεων και κινητής τηλεφωνίας.

Ο κρατικη τράπεζα NatWest απέσυρε επίσης τη συμμετοχή της.«Οι βρετανικές επιχειρήσεις χρειάζονται μια ισχυρή αντιπροσωπευτική φωνή. Δεδομένων των εξαιρετικά σοβαρών ισχυρισμών που διατυπώθηκαν εναντίον του CBI, δεν έχουμε πλέον εμπιστοσύνη ότι μπορεί να εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο στην παρούσα φάση», δήλωσε εκπρόσωπος της NatWest.

Η Aviva και δύο άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, η Phoenix Group και η Zurich Insurance Group , παραιτήθηκαν επίσης την Παρασκευή μαζί με τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Schroders.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα