Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ανακοινώνεται η ετυμηγορία για την ανάκτηση (ή όχι) της επενδυτικής βαθμίδας. Αν και η αναβάθμιση είναι το αουτσάιντερ, μια πιθανή βελτίωση στο outlook θα επιφέρι σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα στο ταμπλό τη Δευτέρα.

Οι τελευταίες συνεδριάσεις στο ΧΑ έχουν ουσιαστικά διεκπεραιωτικό χαρακτήρα. Κι αυτό διότι απλά λαμβάνουν χώρα διακριτικές τοποθετήσεις, στο πλαίσιο της προεξόφλησης για την ετυμηγορία από τον οίκο, που θα κρίνει εν πολλοίς το μεσοπρόθεσμο του ΧΑ.

Με απλά λόγια, η ενδεχόμενη αναβάθμιση και η συν αυτώ ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας ξαναβάζει μετά από πολλά έτη την ελληνική οικονομία στο στόχαστρο μεγάλων κεφαλαίων.

Και η εισροή επενδύσεων που αναμένεται είναι πολλαπλάσια της υφιστάμενης δυναμικής, που είναι έτσι κι αλλιώς θετική.

Οπότε ναι, είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, που μέσες άκρες αφενός έχει προεξοφληθεί, αφετέρου είναι άμεσα συνυφασμένο με το εκλογικό αποτέλεσμα που επίκειται.

Ειδικότερα για το πρώτο, όλη η κίνηση από τη ζώνη των 800 μονάδων, και μάλιστα με ανεπανάληπτη ένταση, ήρθε ξεκάθαρα με γνώμονα τα παραπάνω.

Και οι 1250 μονάδες του ΓΔ δεν είναι μακριά..

Κάτι που επιρρωνύεται και από την εξαιρετική συμπεριφορά πλήθους εισηγμένων, όπως ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΕΕΕ, CENER, INTKA, ΕΠΣΙΛ κ.α.

Οι κλάδοι πληροφορικής, ενέργειας, χρημ/κών και κατασκευών/ακίνητης περιουσίας προέχουν στις επιλογές, ενώ αναμένεται επιπλέον αύξηση συν/κης δραστηριότητας εφόσον δεν “στραβώσει” το πράγμα.

Εξάλλου, αν έχει μικρές πιθανότητες η αναβάθμιση, έχει ακόμα μικρότερες η ανακοίνωση κάποιου αρνητικού outlook.

Κι έτσι, οι μεσο-μακροπρόθεσμες αγοραστικές θέσεις δεν ανησυχούν, ώστε να λογίζεται τεχνικός θόρυβος η οποιαδήποτε διορθωτική κόκκινη συνεδρίαση.

Η κοντινή στήριξη στον ΓΔ είναι τα τρέχοντα επίπεδα 1103-1106, με κύρια τη ζώνη των 1080.

Στην αγορά ομολόγων, υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ομόλογα της ΑΡΑΙΓ (90 τμχ) και ΛΑΜΔΑ (Ο1 64τμχ, Ο2 75τμχ), ενώ στην αγορά παραγώγων δεν υπήρξε κάποια ακραία συμπεριφορά και οι όγκοι ήταν μέτριοι.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση

Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.