Σε 507 ανέρχονται οι αιτήσεις χρηματοδότησης που υποβλήθηκαν στη Δράση «Έξυπνη Μεταποίηση», η οποία υλοποιείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής τομέων Βιομηχανίας -Εμπορίου & Καταναλωτή, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -Ελλάδα 2.0.

Ταμείο Ανάκαμψης: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη δράση «Έξυπνη Μεταποίηση» – Οι δικαιούχοι

Ο συνολικός Επιχορηγούμενος Προϋπολογισμός ανέρχεται σε  707.526.463,98 ευρώ και η συνολική Αιτούμενη Επιχορήγηση στα 396.757.356,46 ευρώ.

Η Δράση στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του ελληνικού βιομηχανικού οικοσυστήματος για την ενίσχυση της τεχνολογικής τους υποδομής και την αναβάθμιση του μηχανολογικό τους εξοπλισμού, με τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών αιχμής που περιλαμβάνονται στο Industry 4.0, με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται από τους Φορείς Υλοποίησης της Δράσης όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την έναρξη της συγκριτικής αξιολόγησης των υποβληθέντων επενδυτικών σχεδίων.

Ο στόχος

Στόχος της Δράσης είναι η επιτάχυνση της βιομηχανικής μετάβασης μέσω της ψηφιοποίησης των επιχειρησιακών και παραγωγικών λειτουργιών των επιχειρήσεων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της ανθεκτικότητας της ελληνικής Βιομηχανίας.

Μέσω της Δράσης επιδιώκεται η αναβάθμιση του παραγωγικού εξοπλισμού και των υποδομών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους ΚΑΔ, με οικονομική ενίσχυση επενδύσεων σε συστήματα έξυπνης μεταποίησης, ρομποτικής και  τεχνητής νοημοσύνης, με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της παραγωγικότητας της μεταποίησης και στην ύπαρξη ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Δαπάνες

Η Δημόσια Δαπάνη  κατανέμεται ως εξής:

-70% του Προϋπολογισμού, ήτοι 51.259.334 ευρώ, θα διατεθεί στις πολύ μικρές και τις μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους ΚΑΔ της παρούσας πρόσκλησης και

-30% του Προϋπολογισμού, ήτοι 21.968.286 ευρώ, θα διατεθεί στις μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους ΚΑΔ της παρούσας πρόσκλησης.

Από τον Προϋπολογισμό που διατίθεται για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, το 80% θα διατεθεί σε υφιστάμενες επιχειρήσεις και το 20% σε νέες.

Στο πλαίσιο της Δράσης, ο προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης δεν μπορεί να είναι μικρότερος των 250.000 ευρώ και μεγαλύτερος των 6.000.000 ευρώ. Τα ποσοστά της έντασης ενίσχυσης καθορίζονται σύμφωνα με το Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις