Στη μάχη για την ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στα πρότυπα του ChatGPT μπαίνει και η Ρωσία.

Η ρωσική τράπεζα Sberbank ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κυκλοφόρησε ένα νέο project το οποίο ονομάζει GigaChat  και χαρακτηρίζει ως τον αντίπαλο του ChatGPT.

Το GigaChat αναμένεται να λειτουργήσει αρχικά δοκιμαστικά και κατόπιν πρόσκλησης.

Η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται ο προσωπικός σας ταξιδιωτικός βοηθός

Η κυκλοφορία του ChatGPT πέρυσι, ενός chatbot από την υποστηριζόμενη από τη Microsoft startup OpenAI, προκάλεσε ένα σπριντ στον τομέα της τεχνολογίας για να θέσει την τεχνητή νοημοσύνη στα χέρια περισσότερων χρηστών. Η ελπίδα είναι να αναδιαμορφωθεί ο τρόπος με τον οποίο εργάζονται οι άνθρωποι και να κερδίσουν τις επιχειρήσεις στη διαδικασία.

Η Sberbank είπε ότι αυτό που ξεχωρίζει το GigaChat ήταν η ικανότητά του να επικοινωνεί πιο έξυπνα στα ρωσικά από άλλα ξένα νευρωνικά δίκτυα.

Η κυρίαρχη τράπεζα της Ρωσίας έχει επενδύσει πολλά στην τεχνολογία τα τελευταία χρόνια, επιδιώκοντας να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές, μια διαδικασία που έχει γίνει εξαιρετικά σημαντική καθώς οι δυτικές χώρες έχουν περικόψει τις εξαγωγές στη Ρωσία και έχουν επιβάλει κυρώσεις για τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία.

ChatGPT και Stability AI

Το ChatGPT, έχει ήδη ξεπεράσει τους 5 εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από 60 ημέρες από την κυκλοφορία του. Η χρήση του έχει γίνει αχαλίνωτη στα σχολεία – ωθώντας τη Νέα Υόρκη να το απαγορεύσει στους υπολογιστές των δημόσιων σχολείων – και έχει ήδη περάσει με επιτυχία διάφορες δοκιμασίες.

Επιπλέον, υπάρχει το μοντέλο δημιουργίας εικόνας ανοιχτού κώδικα Stable Diffusion της Stability AI, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε ποπ μουσικά βίντεο, ταινίες του Χόλιγουντ και από περισσότερους από 10 εκατομμύρια ανθρώπους σε καθημερινή βάση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Stability, Emad Mostaque, προβλέπει ότι η «φούσκα με κουκκίδες» έρχεται.

Η επανάσταση της OpenAI (προσφάτως αποτιμήθηκε σε 29 δισεκατομμύρια δολάρια) και της Stability (1 δισεκατομμύριο δολάρια, ουσιαστικά χωρίς έσοδα), έχει ήδη ξεκινήσει. Σύντομα, η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει τον τρόπο που εργάζεστε, είτε σας αρέσει είτε όχι.

Ακολουθούν έξι πράγματα που πιθανώς δεν γνωρίζατε για το ChatGPT, το Stable Diffusion και το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη