Διαψεύδει δημοσίευμα που αφορά ύποπτες πληρωμές τεσσάρων πρώην βοηθών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το 2014 έως το 2020, η Εύα Καϊλή, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι μετά από έρευνες των αρμόδιων οργάνων ουδέποτε προέκυψε λήψη «μίζας» από αποζημιώσεις συνεργατών της. «Τα ανωτέρω συνιστούν συκοφαντική δυσφήμιση» επισημαίνεται.

Εύα Καϊλή: Αυτή είναι η περιουσία της ευρωβουλευτού

Αναλυτικά:

Στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας, που προβλέπεται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  λαμβάνουν χώρα συχνοί έλεγχοι οι οποίοι ,μεταξύ άλλων, αφορούν υπερωρίες που καταβλήθηκαν σε βοηθούς, αποζημιώσεις για επαγγελματικά ταξίδια, κονδύλια τα οποία προεγκρίνει ο κάθε Ευρωβουλευτής. Προς αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να επισημανθεί ότι, σε αντίθεση με όσα ανακριβώς δημοσιεύονται για την Εύα Καϊλή, από τις ενδελεχείς έρευνες από τα αρμόδια θεσμικά όργανα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΛΗΨΗ « μίζας» από αποζημιώσεις σε συνεργάτες της. Τα ανωτέρω συνιστούν συκοφαντική δυσφήμιση. Συνήθης πρακτική είναι στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, οι τυχόν διαπιστούμενες τυπικές διαφορές με τις προεγκρίσεις να διευθετούνται με τις αρμόδιες υπηρεσίες . Είναι προφανές ότι κάποιες δυνάμεις με ιταμά πολιτικά κίνητρα, βλέποντας ότι καταρρέουν οι κατηγορίες σε βάρος μου για την γνωστή υπόθεση , επιχειρούν να ποινικοποιήσουν διοικητικές πάγιες διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου.

Πότε δημοσιοποιήθηκε η έρευνα

Ο Ευρωπαίος εισαγγελέας δημοσιοποίησε την έρευνα για την απάτη στις 15 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη της Καϊλή στις Βρυξέλλες για το Qatargate.

Η ανακοίνωση έγινε την ίδια ημέρα που η Kövesi έστειλε το αίτημα άρσης της ασυλίας της στην Μετσόλα. Τα έγγραφα κατονομάζουν επίσης τέσσερις πρώην υπαλλήλους της Καϊλή ως δυνητικά συμμετέχοντες στα διάφορα κυκλώματα.

Αλλά οι αξιωματούχοι προσέφεραν δημοσίως λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα, σημειώνοντας μόνο ότι δεν σχετίζεται με την υπόθεση Qatargate, η οποία είχε επίσης παγιδεύσει τον σύντροφο της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, καθώς και αρκετούς άλλους νυν και πρώην νομοθέτες της ΕΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά