Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασαν οι Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν με το μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σουδάν: Απογειώθηκε από το Ασουάν για το Τζιμπουτί το C-27 για την παραλαβή των Ελλήνων

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων), μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια.

Το in βρέθηκε στην Ελευσίνα καταγράφοντας όσα συνέβησαν στην υποδοχή των Ελλήνων πολιτών που γλίτωσαν από την «κόλαση» του Σουδάν, την οποία έχουν προκαλέσει οι συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό υπό τον Αμπντέλ Φατάχ αλ-Μπουρχάν και την παραστρατιωτική οργάνωση RSF του Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο ή απλώς Χεμέτι.

Οι Έλληνες που έχουν απεγκλωβιστεί από το Σουδάν μέχρι στιγμής είναι 35 αφού, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΥΠΕΞ σήμερα Τρίτη, άλλοι πέντε πολίτες μεταφέρθηκαν στην Άκαμπα της Ιορδανίας με ολλανδικό αεροσκάφος.

Η επιχείρηση «Κόσμος» για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών θα συνεχιστεί, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.

Δείτε live

Δείτε φωτογραφίες




Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση