Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε επισήμως ότι θα επιδιώξει δεύτερη προεδρική θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας που αναρτήθηκε on line.

Ο 80χρονος ηγέτης, προέτρεψε τους ψηφοφόρους να τον αφήσουν «να τελειώσει αυτή τη δουλειά» που ξεκίνησε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του και άφησε στην άκρη κάθε ανησυχία για την ηλικία του. Όπως είπε υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει για να δοθεί στους Αμερικανούς μια «δίκαιη δυνατότητα» και να υπάρξει αντίσταση στους «εξτρεμιστές» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που θέλουν να περικόψουν τις κρατικές δαπάνες και να περιορίσουν τα δικαιώματα των αμβλώσεων.

ΗΠΑ – προεδρικές εκλογές 2024: Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και εκείνοι που έμειναν εκτός κούρσας

«Όταν ανακοίνωνα την υποψηφιότητα για πρόεδρος πριν από τέσσερα χρόνια, είχα επισημάνει ότι βρισκόμαστε εν μέσω μια μάχης που αφορά την “ψυχή” της Αμερικής. Και συνεχίζουμε», αναφέρει στο βίντεο, το οποίο ξεκίνησε με εικόνες από τις κινητοποιήσεις για το θέμα των αμβλώσεων. «Το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε είναι εάν τα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερη ή λιγότερη ελευθερία. Περισσότερα δικαιώματα ή λιγότερα δικαιώματα. Γνωρίζω ποια επιθυμώ να είναι η απάντηση και πιστεύω ότι γνωρίζετε κι εσείς. Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό. Γι’ αυτούς τους λόγους θα είμαι υποψήφιος για επανεκλογή», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση