Τέσσερα μέτρα που θα περιλαμβάνει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας επανέλαβε ότι με κυβέρνηση ΝΔ μέχρι το τέλος του έτους θα επιτευχθεί η επενδυτική βαθμίδα. Το πρόγραμμα του Τσίπρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο μνημόνιο.

Μητσοτάκης: «Ποτέ δεν θα δεχτώ σενάριο που δεν έχει την πλειοψηφία της Βουλής – ΄Όχι σε κυβέρνηση ανοχής»

«Αναρωτιέμαι αν θέλουμε να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα» σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι ο οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούν τα 45 δισ. ευρώ.

Το αφορολόγητο όριο

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι θα συνεχίσουμε την πολιτική μείωσης των φόρων και αύξησης των εισοδημάτων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha αποκάλυψε:

  • Περαιτέρω μείωση εργοδοτικών εισφορών τουλάχιστον κατά 1 μονάδα
  • Αύξηση αφορολόγητου 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά.
  • Μέχρι το 2027 να σβήσει το τέλος επιτηδεύματος. Οσο θα βελτιώνεται η φορολογική συμμόρφωση.
  • Έμμεσοι φόρους κάποια στιγμή θα αρχίσουν να πέφτουν αλλά εφόσον εξασφαλίζουμε ότι δεν θα εκτραπεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού.
  • Αύξηση μισθών κατά 25%
  • Ανανέωση στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου» με 10.000 νέα σπίτια.

Ο κατώτατος μισθός

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ότι είναι παγκόσμιο. Εκτίμησε ότι οδεύουμε σε αποκλιμάκωση, αλλά είναι πραγματικό πρόβλημα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση των μισθών, των συντάξεων, ενώ είπε ότι το καλάθι του νοικοκυριού δούλεψε.

«Για εμάς τα επιδόματα είναι έκτακτα. Το μόνιμο μέτρο είναι η μείωση των φόρων, οι αυξήσεις των μισθών και θέλω ο κατώτατος μισθός να προσεγγίσει τα 1.000 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Τα επιδόματα τα χρησιμοποιήσαμε γιατί μας έτυχαν έκτακτα πράγματα στην οικονομία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος – Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης
Επικαιρότητα |

«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος - Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης

Το προεκλογικό όψιμο κυβερνητικό ενδιαφέρον για την ακρίβεια των πολυεθνικών είναι θέμα σημερινής ανάρτησης του υπουργού Επικρατείας

Burnout εργαζομένων: Φουλ οι μηχανές για 6ημερη εργασία
Οικονομία |

Burnout εργαζομένων και φουλ οι μηχανές για 6ημερη εργασία – Η Ελλάδα αλλάζει πίστα και παίζει με τη «φωτιά»

Ενώ στην Ευρώπη συζητούν το μοντέλο της τετραήμερης εργασία με τις ίδιες απολαβές, στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου αλλάζουμε level με την κυβέρνηση να νομοθετεί την εξαήμερη εργασία